Başkentte 16 günde 700 etkinlik
Binlerce yıllık geçmişin izinde oluşmuş zengin kültürel mirasıyla, çok sayıda medeniyeti barındıran bir başkent olan Ankara, 16 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenecek Başkent Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.
Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin bir parçası olarak düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali, Ankara kadar köklü bir geçmişe sahip olan Ulus semti ve çevresindeki tarihi ve kültürel mekânları içine alan 4.7 kilometrelik bir güzergâh üzerindeki 40 farklı noktada yapılacak. Festival, 700’den fazla etkinlikte Ankaralıları ve çevre illerdeki sanatseverleri 2 bin sanatçı ile buluşturacak. A
nkara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Hamamönü, August Tapınağı, Roma Hamamı, Ankara Resim ve Heykel Müzesi, Etnoğrafya Müzesi gibi önemli noktalarda festival kapsamında yüzlerce etkinlik düzenlenecek. Festival kapsamında 16-25 Eylül günlerinde Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenecek 9 ücretsiz konserle, Türkiye’nin en büyük sanat festivali, Ankara’da Başkentlilere konser ziyafeti sunacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerine uluslararası ölçekte dikkati çekmek amacıyla hayata geçirdiği Başkent Kültür Yolu Festivalinde CSO Ada Ankara’da da konser düzenlenecek.
YERLİ VE YABANCI 700 ETKİNLİK
Caz müzisyenleri, etnik müzik grupları, Türkiye’nin müzik gruplarının gerek CSO konser salonlarında gerekse açık hava etkinliklerinde; senfoni konserlerinden, dans gösterilerine, heykel yapım atölyesinden tiyatro temsillerine, edebiyat söyleşilerinden, çocuk etkinliklerine, kıymetli sanatçılar ve küratörlerce hazırlanan sergilerden, film gösterimlerine kadar çok geniş bir yelpazede planlanan kültür sanat etkinlikleri, 16 gün boyunca Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. Yerli ve yabancı sanatçıların bir araya gelmesiyle, konserlerden sergilere, söyleşilerden gösterilere kadar onlarca etkinlik gerçekleşecek. Bu kapsamda; Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar (Konser ve Film), Damdaki Kemancı Müzikal, Afrika Kültür Evi Konseri, Aşk Meydanı Mehmet Kemiksiz ve Mustafa Akgül, Senfoni İle Neşet Ertaş Türküleri, Akdeniz Esintileri, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği Konseri, Renkli Sesler Çocuk Operası, “Bir Başka Konser” Aşık Veysel’e İthafen, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası konseri, Mevsimler: Rönesans Madrigalleri… gibi önemli etkinlikler, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Festival etkinliklerinin büyük bölümü ücretsiz olacak. Ücretli etkinliklerde öğrenciler için de bir ayrıcalık uygulanarak, indirimli bilet ve her kategoride belli bir kota ayrıldı.
38 ETKİNLİK NOKTASI
Başkent Kültür Yolu rotası cumhuriyet öncesi, cumhuriyet dönemi ve yeni çağdaş Ankara olmak üzere farklı dönemlere ait 40’a yakın durak noktasından oluşuyor. Ankara’nın önemli tarihi ve kültürel merkezlerinde düzenlenecek olan festivalin etkinlik noktaları şöyle: Hacı Bayram Veli Müzesi, Ankara Mevlevihanesi, Hamamönü Meydanı Bosna Çeşmesi, Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Afrika Kültür Evi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Güneş Sanat Galerisi, Rahmi Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Erimtan Arkeoloji Ve Sanat Müzesi, Türkpusat Müzesi, Ankara Kale Kapısı, Azize Tereza Kilisesi, Ağustos Tapınağı, Hacı Bayram-I Veli Camii, Roma Hamamı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ulus Meydan, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, Yunus Emre Enstitüsü, - PTT Pul Müzesi, Küçük Tiyatro, Kent Konseyi Binası, Büyük Tiyatro (Opera), Ankara Resim Ve Heykel Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi, Sermodern,STK Ada Ankara, Anıtkabir, Başkent Millet Bahçesi, Atatürk Kültür Merkezi, Ankamall, Milli Kütüphane, Millet Kütüphanesi Külliye, Atakule.