Başvuru yapanlara Kurban Bayramı yardımı yapılacak! Kurban Bayramı için sosyal yardım var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yıl boyu ihtiyaç sahibi, dar gelirli ailelere Gıda Yardımı yapıyor. Kurban Bayramı Gıda Yarımı almak için nasıl başvuru yapılır? Kimler Gıda yardımı alabilir? Detaylar haberimizde...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı Kurban Bayramı için yardımlarını yapıyor. Özellikle ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaş 'Kurban Bayramı kolisi yardımı nasıl alınır?', 'Kurban Bayramı Gıda Yardımı 2024 yılında nasıl alınır? Kurban Bayramı için sosyal yardım var mı?' sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı.

KURBAN BAYRAMI GIDA YARDIMI NASIL ALINIR?

3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır.

KİMLER GIDA YARDIMINDAN FAYDALANABİLİR?

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından ihtiyaca göre belirlenmektedir.

Sonraki Haber