Batı Şeria’da cenaze törenine silahlı direnişçiler katıldı

İsrail askerlerinin saldırısında hayatını kaybeden 4 Filistinli genç, İsrail’in Batı Şeria’daki tüm baskısına rağmen yüzlerce kişinin omuzlarında uğurlandı. Cenaze töreninde direniş gruplarından silahlı kişiler de yer aldı.

Batı Şeria’da dört gencin cenaze törenine silahlı direnişçiler ve yüzlerce kişi katıldı.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerem kentinde bir araca açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Mümin Said Belavi (20), İzzeddin Raid Avvad (25), Cihad Şehadeh (22) ve Kasım Muhammed Recep (20) için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, Filistinli direniş gruplarına bağlı silahlı kişiler de katıldı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerem kentinde bir araca ateş açarak 4 Filistinliyi öldürmüş, bir Filistinliyi de ağır şekilde yaralamıştı.

VURULAN ÇOCUK HASTANEDE

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, göğsünden yaralanan 14 yaşındaki bir Filistinli gencin ise ağır yaralandığı ve durumunun sabit olduğu aktarıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin öldürdüğü Filistinlilerin, 20 yaşındaki Mümin Said Belavi, 25 yaşındaki İzzeddin Raid Avvad, 22 yaşındaki Cihad Şehadeh ve 20 yaşındaki Kasım Muhammed Recep olduğu kaydedildi.

‘ÇATIŞMA’ İDDİASI

İngiltere merkezli ünlü Arapça gazete Şark'ul Avsat’ın El-Halil’deki kaynaklara dayandırdığı habere göre “Bölgede tutuklama operasyonu düzenleyen İsrail ordusuyla gençler arasında çatışmalar yaşandı. Olay, genç Muhammed el-Atraş’ın öldürülmesine, 3 kişinin ise kalçasından kurşunla yaralanmasına yol açtı.” ifadelerini kullandı.

‘İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİN PLAKALI ARAÇTAN ÇIKTI’

Tulkarm’daki görgü tanıkları, silahlı kişilerin içinde bulunduğu aracın şehrin kuzeyindeki bir caddede Filistin plakalı bir araç tarafından durdurulduğunu, bu aracın içinden İsrail askerlerinin çıktığını belirtti. Tanıklar “Askerler gençlerin üzerine ateş açtı.” dedi.

‘GENÇLERDEN BİRİ KASSAM TUGAYLARI'NDAN’

Dört gencin İsrail tarafından Tulkarm Tugayı’na liderlik etmekle suçlandığı aktarılan haberde “Bu gençlerin arasında şehirdeki İzzeddin el-Kassam Tugayları’ndan olduğu iddia edilen 25 yaşındaki İzzeddin Avad da bulunuyor.” denildi.

Sonraki Haber