Batı Şeria'da kuşatma: 3 Filistinli öldü, doktorlar gözaltına alınıyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'da da saldırılarını sürdürüyor. Birliklerin, bölgenin kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda, 3 Filistinli yaşamını yitirdi. İbni Sina Hastanesini kuşatan İsrail askerleri, sağlık çalışanlarını silah zoruyla gözaltına alıyor.

Filistin haber ajansı WAFA'nın verdiği bilgiye göre "İşgal güçlerinin Cenin Kampı'nda silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile düzenlediği saldırı sonucu çıkan çatışmada 3 Filistinli hayatını kaybetti, 2'si ağır 9 kişi yaralandı.”

Cenin Kampı'ndan sonra İbni Sina Hastanesine yönelen askerlerin, sağlık çalışanlarını zorla hastaneden çıkarmaya çalıştığı, direnenleri gözaltına aldığı ifade edildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

İsrail ordusu Cenin Mülteci Kampı'nı kuşatmış durumda. Görgü tanıklarını ifadelerinde, İsrail ordusunun onlarca askeri araç, buldozer, helikopter ve SİHA'larla Cenin kenti ve kampına gece saatlerinde başlattığını, baskının tüm şiddetiyle devam ettiğini söyledi.

İsrail askerleri ile silahlı Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar çıktı. İsrail güçleri, baskına engel olmaya çalışanlara gerçek mermi ve yoğun biçimde göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

HASTANE DE KUŞATILDI

İsrail askerleri, Cenin kentine onlarca askeri araçla farklı noktalardan giriş yaptıktan sonra İbni Sina Hastanesini kuşattı.

Filistin Kızılayı yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Cenin'deki İbni Sina Hastanesine baskın düzenlediğini ve Filistin Kızılayına ait ambulans ekiplerinin hizmet vermesini engellediklerini duyurdu.

DOKTORLARA SİLAH ZORUYLA GÖZALTI

İsrail güçlerinin sağlık çalışanlarını zorla hastaneden çıkarmaya çalıştığı ve direnen sağlık görevlilerini gözaltına aldığı belirtildi. Görgü tanıkları, hastane çalışanlarının ifadelerini doğruladı.

Sosyal medyada da birçok hesap, İbni Sina Hastanesini kuşatan İsrail askerlerinin silah zoruyla, acil serviste çalışan sağlık görevlilerini elleri havada bir şekilde dışarı çıkartıp, çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı görüntüleri paylaştı.

Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinlinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Sonraki Haber