Batı Ukrayna'da savaşı sürdürmeye devam ediyor! 42 adet F-16 verecekler

Doğu'ya doğru açılmak isteyen Batı savaşı sürdürmeye devam ediyor.  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını açıkladı.

ABD, NATO ve AB'nin Ukrayna yönetimine ve onlara bağlı Neonazi gruplara desteği devam ediyor. Rusya'nın NATO'nun Doğu'ya doğru açılma hamlesine ve Neonazilere karşı başlattığı özel askeri operasyon devam ederken Batı'dan da yeni bir hamle geldi.  

Ukrayna'da savaşın sonuna doğru gidileceği düşünülürken bu hamle olası barış girişimlerini baltalayanların kim olduğunu da göstermiş oldu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını açıkladı. Zelenski, “Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık” dedi.

42 F-16 UÇAĞI VERECEKLER

Zelenski, Hollanda’nın gerekli eğitimlerin ardından 42 uçağı Ukrayna’ya vereceğini belirterek, “Bugün Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. F-16. Rus teröristleri Ukrayna’nın şehir ve köylerinden uzak tutmak için kullanacağımız uçaklar. Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık, 42 uçak. Bu sadece bir başlangıç. Teşekkürler Hollanda” dedi.

ABD bugüne kadar Ukrayna'ya milyarlarca dolar askeri yardımda bulundu. Öte yandan bu karar  Hollanda'nın ve AB'nin savaşın devam etmesini istediğini ortaya koydu. 

Sonraki Haber