Batı’nın insan hakları ihlalleri raporlaştı: 12 ülkeden 548 ihlal var

Ak Parti, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili bir rapor hazırladı. “Uluslararası Medyada Ülkelerin İnsan Hakları İhlalleri 2021 Raporu"nda Batı’nın insan hakları ihlalleri anlatıldı.

Raporda 12 ülkenin insan hakları ihlali değerlendirildi. Uluslararası medyaya yansıyan 548 haber raporda örnek olarak sunuldu. Raporda ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Almanya, İsveç, Yunanistan, Kanada, İngiltere, İsrail, Avusturya ve Finlandiya’daki ihlaller yer aldı.

Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Leyla Şahin Usta katıldı. Programda İnsan Hakları ile ilgili tanıtım filminin gösteriminin ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuştu. Dağ “İnsan hakları ve demokrasi hiç kimseye laf söyletmeyen Avrupa, insanlık sınavından sınıfta kalmıştır. İnsanlık konusunda dünyaya örnek olacak bir tutum ortaya koyan Türkiye’ye, iki yüzlü, sözüm ona Avrupa ders veremez. Çünkü bu konuda Avrupa’nın sicili bozuktur” değerlendirmesini yaptı

AVRUPA’NIN PEK ÇOK İHLALİNİ TESPİT ETTİK

Türkiye hakkında insan hakları ihlallerine yönelik rapor hazırlayanların kendi ülkelerinde insan hakları ihlallerine karşı duyarsız olduklarını ifade eden Leyla Şahin Usta, “Uluslararası medyada öne çıkan ırkçılık, ayrımcılık, savaş suçu, terör, İslam düşmanlığı, göçmenler, şiddet, nefret söylemi, düşünce ve ifade özgürlüğü, engelliler, polis şiddeti, soykırım, sömürgecilik, yaşam hakkı, siber güvenlik, iklim adaleti, sağlık, madde bağımlılığı, oy kullanım hakkı, yolsuzluk, telif hakkı gibi konularda ihlalleri sınıflandırdık. Bu rapor, dünyanın görmezden geldiği Batı’da ve Amerika’da artan insan hakları ihlallerinin daha görünür hale gelmesi ve Batı’nın da gerçeklerle yüzleşmesi için yapılan bir çalışmadır” dedi.

Raporun ülkelere göre ayrı ayrı bölümlerde ele alınarak kitaplaştırıldığını dile getiren Usta, Yunanistan hakkında şunları söyledi: “Özellikle Yunanistan'ın başı çektiği Avrupa, sığınmacıları şiddet kullanarak hukuka aykırı şekilde geri itti, soyarak ve ellerindeki cüzdanları ile paralarını alarak, işkence ederek sınırı geçmelerine engel oldu. Buna karşı AB'nin harekete geçmemesi, insan hakları ve sığınmacı hakları konusunda çalışan birçok kuruluşun raporlarında yer aldı"

Usta, uzman görüşlerine göre Batı medyasının insanları İslam düşmanlığına yönlendirmek amacıyla haberlerinde cami ve başörtüsü gibi İslami sembollere kasıtlı olarak yer verdiğini kaydetti.

Sonraki Haber