Batı'nın 'Turuncu Devrim' girişimi! ‘Gürcistan 3+3 platformuna katılmalı’

Gürcistan’daki Batı destekli gösteriler sürüyor. Vatan Partisi Rusya Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Perinçek yaşananlar için “Batı’nın ‘turuncu devrim’ girişimi” benzetmesi yaptı. Perinçek, Amerika’ya karşı başarı kazanmanın formülünü verdi: “Gürcistan 3+3 Güney Kafkasya platformuna katılmalı”

Gürcistan'da yıkıcı muhalefetin boykot ettiği cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. İktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin adayı, eski futbolcu ve milletvekilli Mikheil Kavelaşvili seçimi kazandı. Batı yanlısı eylemciler seçim sonuçlarını protesto etti. Ülkede haftalardır hükümete karşı protestolar devam ediyor. Hükümetinin AB'ye katılım müzakerelerini 2028 sonuna kadar askıya alması protestoların ateşini fitillemişti. Gösterilerde tansiyon yer yer artıyor. Eylemciler polisle çatışarak ortalığı savaş alanına çeviriyor. Protestocular AB Parlamentosu’nun çağrısına uyarak seçimlerin yenilenmesini istiyor. Peki Batı, Gürcistan’da neyi hedefliyor? Gürcistan egemenliğini savunabilecek mi? Yaşanan gelişmeleri Vatan Partisi Rusya Temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Perinçek Aydınlık Avrupa’ya değerlendirdi. Perinçek şu görüşleri ifade etti:

‘BATI’NIN AVRASYA’YI KUŞATMA PLANI’

Mehmet Perinçek

“Amerika Birleşik Devletleri'nin ve küreselcilerin temel hedefi Orta Asya'daki enerji yollarını ve enerji kaynaklarını ele geçirmek. Bunun için de bölgedeki önemli devletleri bu plana ‘razı etmesi’ gerekiyor, onların buna boyun eğmesini sağlaması gerekiyor. Bu ülkeler Türkiye, Çin, Rusya, İran gibi köklü devlet geleneğine sahip, büyük orduları olan büyük ekonomik potansiyellere sahip olan ülkeler. Bu ülkeleri kuşatmak amacıyla, ABD ve küreselciler bu ülkelerin etrafında kendilerine çeşitli üs bölgeleri, sıçrama tahtaları oluşturmaya çalışıyorlar. İşbirlikçi hükümetler üzerinden bu ülkeleri kuşatmaya çalışıyorlar. İşte Güney Kafkasya bu temelde bir anlam ifade ediyor. Rusya'yı kuşatmak, Türkiye'yi kuşatmak hem de İran'ı kuşatmak buradan da Orta Asya'ya doğru ilerlemek için, Güney Kafkasya stratejik bir öneme sahip. Gürcistan'daki olaylar da bu anlamda önem kazanıyor.”

ABD YENİDEN ‘KADİFE DEVRİM’ ÖRGÜTLEMEYE GİRİŞTİ

“Gürcistan'da Amerika Birleşik Devletleri neredeyse Sovyetler Birliği dağıldığından beri kendi işbirlikçi hükümetlerini iktidarda tuttu. İlk dağılmasından sonra Shevardnadze'ler oldukça Amerikancı bir çizgi izlediler. Fakat tükenmişlikleriyle birlikte Sakaşvili'ler ‘Turuncu Kadife Devrim’ adını verdikleri devrimle onu yıktılar. Sakaşvili'lerin arkasından da yine Batı güdümlü hükümetler iktidara geldi.

‘ABD KENDİSİNE TAM BAĞIMLI HÜKÜMETLER İSTİYOR’

Fakat Rusya'nın Ukrayna yönelik operasyonunun başlamasıyla birlikte Gürcistan da kendi hayatını idame etmek adına bazı noktalarda kendi egemenliğinde ısrar etmek zorunda kaldı. Bu ne demek? Rusya yaptırımlarına uymadı, ABD'nin kendi içişlerine müdahalesine izin vermedi, ki iktidarda bir Amerikan karşıtı hükümet yoktu. Hatta görece daha Batıcı, Avrasya'ya oranla Batı’ya daha yakın bir hükümet vardı. Fakat Rusya yaptırımlarına uymaması ve arkasından uyguladığı politikalar Batı’yı rahatsız etti. ABD'de Zelenski gibi Sakaşvili gibi tamamen yüzde yüz kendisine bağlı hükümetleri destekleyeceğini, yok eğer kendisine az biraz bile karşı olan bazı noktalarda itiraz eden hükümetleri bile yıkmak isteyeceğini, buna tahammül edemeyeceğini göstermiş oldu. Ve Gürcistan'ın iktidarına, hükümetine karşı yeniden bir ‘turuncu devrim’ örgütlemeye girişti.”

‘BIDEN GİDERAYAK BÖLGEDEKİ SAVAŞLARI TIRMANDIRIYOR’

“Biden'ın gitmeden önce bölgeyi ateşe vermek istiyor. Ukrayna'ya verdikleri füzelerin Rusya içlerine yönelik kullanılmasına izni verilmesi, Suriye'deki, Romanya'daki olaylar ve bütün bunlarla birlikte Gürcistan'daki gelişmeler hepsi birbiriyle bağlantılı. Biden'ın bölgedeki kamplaşmayı daha da ateşleme, derinleştirme isteğinden kaynaklanıyor. Çünkü Trump geldiğinde öyle bir ortam bulacak ki savaşı bitirecek adımları atmaktan imtina etmek zorunda kalacak.”

‘GÜRCİSTAN’DAKİ GELİŞMELER HERKESİ İLGİLENDİRİYOR’

“Gürcistan'daki gelişmeler sadece Rusya'yı ilgilendirmiyor. Sadece Rusya'yı kuşatma planı değil Türkiye'yi kuşatma planının da Azerbaycan'ı kuşatma planının da bir parçası. Azerbaycan da orada Batı cephesinin istenmeyen sevilmeyen, şeytan olarak gördüğü ülkelerden bir tanesi. Bu tür girişimler Azerbaycan'da da yapılmaya çalışıldı fakat başarısız oldu. Dolayısıyla bunun bir sadece Rusya meselesi olmadığını Türkiye'yi ve Azerbaycan'ı da kuşatma planının parçası olduğunun altını çizmek gerekir.”

‘YABANCI ETKİ YASASI ÖNEMLİ BİR ADIM’

“ABD çok uzun süredir Gürcistan'a ‘yatırım’ yapmış durumda. Hatta sivil toplum kuruluşlarıyla, Soros’larla ilk ‘renkli devrim’ girişimleri oralarda başarıldı. ABD Büyükelçiliği orada yoğun bir devşirme faaliyeti yürüttü. Dolayısıyla oradaki Soros’çu, Batıcı örgütlerin faaliyetlerinin köklü bir geçmişi var. Gürcistan'da çıkartılan yasa bu anlamda önemlidir. Bunların etkisinin kırılmasının ilk adımıdır. Fakat bu şu demek değil, hemen ertesi gün yasa çıktıktan sonra sonuç verecek. Buna karşı çeşitli eylemler kışkırtılacak. Yabancı Etki yasası bu tür eylemlerin kökünü kurutacak bir yasadır. Dolayısıyla bu yasa orta ve uzun vadede bu tür eylemlerin ve merkez odaklarının Gürcistan'da kökünü kurutacağı için bu önemli bir adım.”

‘GÜRCİSTAN 3+3 PLATFORMUNA KATILMALI’

“Bununla birlikte Gürcistan'ın mutlaka bölge inisiyatifine katılması gerekir. 3+3 (Rusya, Türkiye, İran, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan) Güney Kafkasya platformuna Gürcistan'ın girmesi çok önemlidir. Şimdi tam zamanıdır. Çünkü o platform içerisinde de bölge ülkeleriyle birleşerek Amerika'nın kendisine yönelik saldırılarını Gürcistan göğüsleyebilir. Gürcistan tek başına Amerika'yla boğuşamaz ama bölge ülkeleriyle, bölge inisiyatifiyle birleştiği takdirde Amerika'nın bu tür girişimlerini de çok daha rahat göğüsleyebilecektir, engelleyebilecektir. Bu anlamda 3+3 platformu da Gürcistan için önemli bir fırsattır ve katılmama kararından bir an önce vazgeçmelidir.

Sonraki Haber