Bayat ekmeklerden yapılan çeşitli lezzetler!

Ekmekleriniz bayatlayınca sakın atmayın! Bu yiyecekler favoriniz olacak... Bayat ekmeklerden yapılan çeşitli lezzetleri bir araya getirdik. Bayat ekmek kullanıldığını bile anlamayacaksınız. İşte o tarifler!

Bayatlamaya başlayan ekmekler hepimizin kafasında soru işareti oluşturuyor. "Şimdi bu ekmekleri nasıl değerlendireceğim?" şeklinde... Ancak bayat ekmeklerinizi sakın atmayın! Çünkü onlardan müthiş lezzetler yaratabiliyoruz. Bu tarifleri deneyince sürekli yapmak isteyeceksiniz. Evinizde ekmekler sürekli artıyorsa ve siz de nasıl değerlendireceğinizi düşünüyorsanız bu içerik tam size göre! Artık bayatlayan ekmekler gibi bir sorununuz olmayacak. Üstelik bu tarifler de bir o kadar pratik ve lezzetli olacak. O halde tariflerin nasıl yapıldığına geçelim. İşte bayat ekmeklerden yapılan çeşitli lezzetler!

BAYAT EKMEKLERDEN YAPILAN ÇEŞİTLİ LEZZETLER!

1) EV YAPIMI GALETA UNU TARİFİ

  1. Bayat ekmeklerinizi küp küp doğrayın.

  2. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine aralarında boşluklar kalacak şekilde ekmekleri yerleştirin.

  3. 150 derecelik fırında hafif kızarana kadar yavaşça pişirin.

  4. Sonrasında fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  5. Soğuduktan sonra mutfak robotundan geçirin.

  6. Son olarak da elekten geçirin ve kavanozların içine doldurun.

2) YUMURTALI EKMEK TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet bayat ekmek
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

  1. Yumurtaları bir kaba koyun ve tuzu ekledikten sonra çırpın.

  2. Süt ekleyip çırpmaya devam edin.

  3. Unu da ilave edip tekrar çırpın.

  4. Bayat ekmekleri dilimleyip önlü arkalı bu karışıma bulayın.

  5. Sıvıyağ ile ısınmış tavaya ekmekleri dizin ve kızartın.

3) BAYAT EKMEK KÖFTESİ TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan (suyu sıkılmış)
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

  1. Bayat ekmeği ufak parçalar haline getirip bir kaba alın.

  2. Üzerine suyu gezdirin.

  3. Köfte hamuru kıvamı alıncaya kadar yoğurun.

  4. Rendelediğiniz ve suyunu sıktığınız soğanı ekleyin.

  5. Sarımsak, yumurta, baharatlar, ince kıyılmış yeşillikler ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek iyice yoğurun.
  6. Elde ettiğiniz köfte harcından parçalar kopararak yuvarlayın ve yuvarlak yassı şekiller verin.

  7. Sıvıyağ ile ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin ve köfteler altın sarısı renk alınca tavadan alın.

Sonraki Haber