Baykal için salı günü cenaze töreni yapılacak: 'Yaşamına önemli görevler sığdırdı'

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yaşamını yitirdi. Deniz Baykal için salı günü CHP Genel Merkezinde ve TBMM’de cenaze töreni düzenlenecek. Baykal öğle namazı sonrası Devlet Mezarlığında toprağa verilecek.

CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal (84) dün sabah saatlerinde vefat etti. Kızı Aslı Baykal “Babam bu sabah evinde uykusunda vefat etti.” bilgisini verdi. Deniz Baykal’a çok yakın isimlerden Mehmet Sevigen, Aydınlık’a yaptığı açıklamada, Deniz Baykal’ın önce Antalya’da defnedilmesinin düşünüldüğünü, ancak daha sonra Ankara’da Devlet Mezarlığına defnedilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, “Deniz Baykal için salı günü saat 10.00’da CHP Genel Merkezinde, saat 11.00’de TBMM’de tören düzenlenecek. Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası Devlet Mezarlığına defnedilecek.” dedi.

Baykal’ın ölüm haberini alır almaz İstanbul’dan Ankara’ya geldiğini kaydeden Sevigen, “Çok üzgünüz. Hayatı hep mücadeleyle geçmiş, ateşi suyu görmüş bir siyasetçiydi. 12 Eylül’de Zincirbozan’a gönderildi. Kritik zamanlarda kritik görevler üstlendi. 84 yıllık yaşamına çok önemli görevler sığdırdı.” dedi.

Baykal’ın Genel Başkan Yardımcılarından eski Meclis Başkanvekili Yılmaz Ateş de Aydınlık’a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli bir devlet ve siyaset adamını yitirdiğini vurgulayarak, “Deniz Baykal Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulundu. Hayatı boyunca ulusal birliğimiz için mücadele etti. Bu konuda büyük bedeller ödedi.” diye konuştu.

Baykal’ın Genel Başkan Yardımcılarından Onur Öymen de yayınladığı mesajda şunları söyledi:

“Çok değerli devlet adamı, çok değerli dostum Deniz Baykal’ın aramızdan ayrılmasını büyük üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, eşine, çocuklarına, dostlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Deniz Baykal’ın en zor koşullarda yurt içinde ve dışında Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda verdiği mücadeleler unutulmayacaktır. Onun Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda laik ve demokratik cumhuriyetimizi savunmak için sarfettiği çabalar her zaman özlemle hatırlanacaktır. Rahat uyu sevgili genel başkanım, aziz dostum, senin görüşlerini savunan arkadaşların cumhuriyetin değerlerini ve ilkeleri hayata geçirmek için var güçleriyle çalışacaklardır.”

LİDERLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yayımladığı mesajda şunları söyledi: "Türk siyasetinin değerli isimlerinden eski CHP Genel Başkanı, eski bakanlarımızdan Sayın Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer alan Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı dilerim.” ifadelerini kullandı.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller: "Kendisi bir vatanseverdi. CHP'nin davasını tanımlamış, inanmış ve o ilkelere bağlı kalmıştır. Siyasetteki mücadele dolu yaşamı bundan sonraki nesillere ilham kaynağı olacaktır. Milletimizin başı sağ olsun."

VATAN PARTİSİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Deniz Baykal’ın ölümü ile ilgili olarak, “Türkiye ilkeleri olan, değerli bir devlet adamını kaybetti. Rahmetli Deniz Baykal ile 63 yıllık dostluğumuz ardında güzel anılar bıraktı. Milletimize, ailesine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne başsağlığı dilerim.” mesajını paylaştı.

CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan, "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun.” paylaşımı yaptı.

Sonraki Haber