Bilete zam üstüne zam: Bu bayram kavuşmak hayal

Şehirlerarası otobüs ve uçak bileti fiyatları arttı. Ramazan Bayramı için memleketine gitmek isteyen vatandaşlar tepki de gösterse 'mecburuz' diyerek biletlerini alıyor. 'Kurban Bayramı için nasıl bilet alacağız' sorusu akıllarda...

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar artan uçak ve otobüs bileti fiyatlarına tepkili. Her yıl yaşanan soruna kalıcı çözüm bulunması isteniyor. Ramazan Bayramında memleketine gitmek için taksitle otobüs bileti alan vatandaşlar, Kurban Bayramında nasıl bilet alacağını düşünüyor. Şehirlerarası ulaşım için hareketlilik arttı. Bayram öncesi kara ve haya yolu ulaşımına zam yapıldı. Bilet fiyatlarında son bir haftada yüzde 50'ye yakın artış gözlemlendi. İstanbul Otogarından İzmir'e otobüs bilet fiyatı geçen hafta ortalama 350 lira iken, bugünlerde 500 TL'ye kadar çıkıyor. Ankara Otogarından İzmir Otogarına bilet fiyatları da 450 lirayı buldu. Havayolu ulaşımı için de benzer bir durum söz konusu.

'UÇAKLA GİTME ŞANSIMIZ YOK'

Kovid-19 salgını korkusunun bittiği günlerde heyecanla bayram hazırlığı yapan vatandaşlar artışlardan rahatsız. Her yıl aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, sabit fiyat uygulaması talep ediyor. Bayramda sevdiklerine kavuşmak için gün saydıklarını ancak bilet fiyatları nedeniyle memlekete bu bayram gitmemeyi bile düşündüğünü söyleyenler de var. Gidiş dönüş tek kişi bin liraya yakın bilet ücreti ödemenin bütçesini sarstığını anlatan bir asgari ücretli çalışan şunları söyledi:

“Asgari ücretle çalışıyorum. Kira, faturalar, kredi kartı ödemesi ve en önemlisi mutfak masrafı derken sürekli bir borç ödeme durumundayım. 'Bayram geliyor' sevincimiz de kursağımızda kalıyor. Gidiş dönüş biletlerimi aldım ancak taksitlendirdim. Daha bu biletlerin taksidi bitmeden Kurban Bayramı gelecek. Kurban Bayramında memleketime nasıl gidip geleceğim... Yine borçla otobüs bileti almak zorundayım. Zaten uçak bileti alma gibi bir şansımız yok. Biletimi üç gün önce aldım. Eğer bir hafta önce alsaydım daha uygun fiyattaydı. Eğer bayram günü memlekete gitmeye kalkarsam fiyat ikiye katlıyor. Bu değişime devlet müdahale etmeli. Serbest piyasa ekonomisinin getirisi bu düzen artık vatandaşları canından bezdirdi.”

Sonraki Haber