Bayramda gezilecek yerler: 9 günlük bayram tatiline 9 şehir önerisi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar da bayramda gezilecek yerleri merak etmeye başladı. "Bayramda nereye gidilir?" diye merak ediyorsanız bu içerik size yardımcı olabilir. Sizlere 9 günlük bayram tatiline 9 şehir önerisiyle geldik. Keyifli okumalar ve gezmeler!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar da bayramda gezilecek yerleri merak etmeye başladı. "Bayramda nereye gidilir?" diye merak ediyorsanız bu içerik size yardımcı olabilir. Sizlere 9 günlük bayram tatiline 9 şehir önerisiyle geldik. Keyifli okumalar ve gezmeler!

DOĞASI VE AKTİVİTELERİYLE MEŞHUR: MAŞUKİYE / KOCAELİ

Kocaeli’nin doğusunda ve Kartepe'nin eteklerinde bulunan Maşukiye, konumuyla İstanbul'da yaşayanların gözdesi... Doğası, alabalık restoranları, ATV ve zipline gibi aktiviteler sunan tesisleriyle her yaşa hitap ediyor.

DÜNYACA ÜNLÜ ZEYTİNLERE SAHİP: TRİLYE / BURSA

Bursa'nın Mudanya ilçesinin kıyı yerleşkesi olan Trilye, Çamaşır Dere Vadisi'nin kuzey kısmında yer alıyor. Ankara’ya 500, İzmir’e 330 ve İstanbul’a 180 kilometre mesafede bulunan bu şirin adres, bayram tatilini sakin bir balıkçı kasabasında geçirmek isteyenler için oldukça ideal.

KARADENİZ HAVASI: AKÇAKOCA / DÜZCE

Batı Karadeniz’de Düzce’ye bağlı, kocaman bir açık hava müzesi Akçakoca… Özellikle haziran sonundan itibaren eylül ayının başlarına kadar günübirlik ziyaretçilerin denize girmek için sıkça tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

DOĞA TUTKUNLARINA ÖZEL: KASTAMONU KANYONLARI / KASTAMONU

Bayramda alternatif tatil programı olarak tercih edeceğiniz rotalardan biri de Kastamonu Kanyonları. Harika doğası ile Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi, doğa severler için gün geçtikçe daha popüler bir yer olmaya başladı. Bunda en büyük pay ise tartışmasız bölgede bulunan etkileyici kanyonlara ait.

HER MEVSİM GÜZEL: GÖKÇEADA / ÇANAKKALE

Bu bayram tatilinde büyük şehirlerin yorucu hareketliliğinden biraz olsun sıyrılmak istiyorsanız gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri Gökçeada… Yerli turistler genelde Bozcaada’yı tercih ediyor ama sakinlik arayanların rotası her zaman Gökçeada oluyor.

TÜRKİYE’NİN İLK ‘SAKİN ŞEHRİ’: SEFERİHİSAR / İZMİR

İzmir’in kıyı şeridinde bulunan, 2009’da ‘Cittaslow’ yani ‘Sakin Şehir’ hareketine katılan Seferihisar, her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. İzmir’in en sevilen ilçelerinden biri olan Seferihisar’ın bu unvanı almasındaki en önemli etkenler ise tertemiz denizi, pırıl pırıl plajları, göz alıcı mandalina bahçeleri, huzur dolu atmosferi ve tarihi güzellikleri…

KÖY TATİLİ İSTEYENLERE: DOĞANBEY / AYDIN

Aydın Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın güneyinde bulunan Doğanbey, mübadele döneminde terk edilmiş ve şimdilerde yeniden ayağa kaldırılan köylerimizden biri. Köy çok güzel bir tepede yer alıyor. Evler ise klasik Rum ve Türk mimarisinin en başarılı örneklerinden…

TÜRKİYE’NİN EN ÖZEL YERLERİNDEN: DALYAN / MUĞLA

Dalyan, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir mahalle... Lagün sistemi gölleri ve sazlıklarla süslü kanallarıyla tam bir doğa harikası. Güzel olduğu kadar tarihi kalıntıları ile de Türkiye’deki en özel yerlerden biri. Hatta 2008 yılında ‘The Times’ gazetesi tarafından Avrupa'nın en güzel açık alanı seçildi.

AKDENİZ'İN İNCİLERİ: KALKAN-KAŞ / ANTALYA

Her yıl binlerce kişiyi kendine çekecek kadar güzel bir belde Kalkan... Gerek doğal güzellikleri gerekse kültürel ve tarihi zenginliğiyle hem dinlenmek hem de eğlenmek isteyen turistler için sayısız seçenek sunuyor. Kalkan’a Dalaman Havalimanı'ndan yaklaşık iki saat süren yolculukla kolayca ulaşılıyor.

Sonraki Haber