Beef Wellington yemeği nasıl yapılır? İşte Beef Wellington tarifi...

Beef Wellington yemeği son dönemlerde oldukça merak edilip araştırılıyor. Beef Wellington hangi ülkenin ya da nerede yenir diye araştırılmaya devam ediliyor. Bugün ise bu yemeği nasıl yapabileceğinizi anlattık. İşte Beef Wellington tarifi...

Son zamanlarda çok merak edilip ve araştırılan yemeklerden biri Beef Wellington olmuştur. Bugün ise bu lezzetli tarifi evde nasıl yapabileceğinizi anlattık. Beef Wellington nedir diye soracak olursanız bu yemek, et, mantar ve milföyün muhteşem birleşimiyle ortaya çıkan bir lezzettir. Peki Beef Wellington hangi ülkenin yemeğidir? İngiliz kökenli bir yemek olup şu an tüm dünyada yaygınlaşan ve popüler olan bir yemek haline gelmiştir. O halde bu tarifin detaylarına geçebiliriz. İşte Beef Wellington tarifi...

BEEF WELLINGTON TARİFİ

MALZEMELER

  • 300-350 gram dana bonfile
  • 100 gram soğan
  • 300 gram kestane mantarı
  • 5 gram sarımsak
  • 50 gram tereyağı
  • 5 gram taze kekik
  • Ayçiçek yağı
  • Milföy hamuru
  • Tuz – karabiber
  • 100 gram çeri domates
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 ml süt

HAZIRLANIŞI

  1. Bonfileyi tavada tüm yüzeyini kızarttıktan sonra 200 derecelik fırında 4-5 dakika kadar pişirin. Sonra fırından alıp eti oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
  2. Sonrasında tereyağı ile mantarı ve sarımsağı soteleyin. Kekik ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
  3. Tezgaha streç film serin ve altına mantarlı karışımı koyun, üzerine eti yerleştirin. Streç filmi silindir şeklinde boşluk kalmayacak şekilde eti sarın. Ardından dondurucuda dinlendirin.
  4. Et dinlendikten sonra milföy hamurunu inceltin ve eti milföyün ortasına yerleştirin ve sıkıca eti hamurla kaplayın, üzerine yumurta karışımını sürüp fırına atın.
  5. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. O sırada domatesleri yağda karamelize edin. Et piştikten sonra dilimleyerek servis edin.

Sonraki Haber