Belediyenin konutlarından çadırlara

İzmirli depremzedeler 3 yıl sonra yeniden evsiz kaldı. Büyük İzmir depreminden sonra evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşların bir kısmı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği Uzundere konutlarına yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden gönderilen tebligatta 15 gün içerisinde evlerin tahliye edilmemesi halinde, belediyenin evleri boşaltacağı ifade edildi.

Yerleşim süreci, Aydınlık’ın edindiği bilgiye göre üç seferde, 1 yıldan 3 yıla uzatıldı. 31 Mayıs’ta tahliye kararı alan belediye, evlerini boşaltmayan depremzedelere tebligat gönderdi. Aydınlık’a konuşan depremzedeler, bu ekonomik koşullarda ev bulamayacaklarını bayramdan sonra Uzundere konutları önünde çadır kurup çadırda kalacaklarını ifade etti.

‘KİRA DESTEĞİ VERİLMEYECEK ÇARESİZİZ’

Depremzede Metin Durur Aydınlık’a konuştu. Durur, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, evleri bize tahsis ettikten hemen sonra canlı yayında, beğenirsek satın alabileceğimizi söylemişti ancak talebimiz belediye tarafından umursanmadı. Yüksek faiz şartı koşulan banka kredisi ile satın alabileceğimiz bildirildi. Tunç Soyer’in sözüne güvendik, ev aramadık. İzmir’de ev kiraları 15 bin liradan başlıyor. Kira desteği de verilmeyecek çok çaresiz kaldık.” dedi.

‘OY VERDİKLERİNİZ BAKSIN’

Belediyenin bu evleri satışa çıkarttığını söyleyen Durur, aynı zamanda bir belediye çalışanının kendisine ‘Bugüne kadar biz size baktık, şimdi oy verdikleriniz size baksın.’ ifadesini kullandığını iddia etti. Durur, Aydınlık aracılığıyla devlet yetkililerine şöyle seslendi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre Şehircilik veya AFAD rezerv alanından bizlere konut sağlasın, ücreti neyse ödemeye hazırız. Talebimizi 3 ay önce ilettik ancak hâlâ cevap alamadık. Yanıt bekliyoruz.”

Sonraki Haber