Benim diyen usta kıvamını bu tarifle tutturuyor! Şeker gibi tatlı Turunç reçeli tarifi
Enfes tadı ve lezzetiyle sonbahar sofralarının vazgeçilmezi olan Turunç reçelinin kıvamını tutturmak oldukça zordur. Sizin için hazırladığımız bu tarifte. tam kıvamında, lezzeti yerinde benim diyen ustanın tarifini alacağı Turunç reçeli yapacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.
Turunç reçeli, enfes kokusu ve tatlı ekşi lezzetiyle sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biri. Sonbahar meyvelerinden olan turunçlar, reçel haline getirildiğinde kahvaltılara ve atıştırmalıklara lezzet katıyor. Bugün sizlere, evde kolayca hazırlayabileceğiniz şeker gibi tatlı turunç reçeli tarifini sunacağız. Bu reçel, ev yapımı sıcacık lezzetiyle herkesi mest edecek!
NEFİS TURUNÇ REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
1 kilo turunç
3 su bardağı şeker
Orta büyüklükte bir limon tuzu
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
1. Turunç kabuklarını beyaz kısmına çok girmemeye çalışarak rendeleyin. Turunçları rendelemeniz, acı tadını alacak.
2. Rendeledikten sonra, turunçu dörde bölün.
3. Temiz bir ip ve yorgan iğnesi yardımıyla böldüğünüz turunç kabuklarını yuvarlayarak ipe dizin.
4. Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun. Bir sıcak su, bir soğuk su şeklinde devam ederek aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın.
5. Su ve toz şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbete turunç kabuklarını aktarın.
6. Kıvamını bulan reçele limon tuzunu ekleyin. Reçelin üzerindeki köpükleri bir kepçe yardımıyla temizleyin.
7. Ocaktan alıp dinlendirdiğiniz reçelinizi kavanozuna alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun.
Afiyet olsun!