Berat gecesi kader değişir mi? Kaderin yazıldığı kandil hangisi?

Başımıza gelecek iyi-kötü olayların, işleyeceğimiz amellerin, ömrümüzün uzunluğu gibi her şeyin yazılı olduğu kader ile ilgili en çok merak edilen konuyu sizlere araştırdık. Kader değişir mi? Kaderimiz ne zaman yazılır? Şaban Ayının 15. gecesi olan Berat Kandilinde kader değişebilir mi?

Berat gecesi kader değişir mi?

Şaban ayının 15. gecesi olan Berat gecesinde her sene o sene içerisinde meydana gelecek olan olaylar yazılır. Kişilerin işleyeceği ameller, ömürlerinin ne kadar olacakları, vefat etme nedenleri, iyilik ve kötülükte yükselmeler ile alçalmalar kısacası her şey Levh-i mahfuzda yazılıdır.

Allah (c.c), bu sene içerisinde gerçekleşecek olan her şeyi ise mübarek olan o gecede yani Berat gecesinde meleklerine bildirmektedir.

Toplumumuz içerisinde bu konuya dair en sık karıştırılan durum ise insanın kaderinin bu gece tekrardan yazıldığıdır. Halbuki insanın alın yazısı olarak da tabir ettiğimiz kader, daha bizler yaratılmadan önce ezelden beri yazılıdır. Sonrasında ise Allah (c.c) istemeden nokta dahi olsa değiştirilemez. Burada yazılı olanlardan 1 yıl içerisinde gerçekleşecek olan şeyler, Berat gecesinde meleklere bildirilmektedir.

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), “Allah Tealâ tüm şeyleri Berat Gecesi'nde takdir eder. Kadir Gecesi gelince de bu şeyleri sahiplerine teslim eder.” (Fahrüddin Razi, Tefsirü’l Kebir, 23/293) buyurmaktadır.
''Bütün hikmetli işler o gecede tefrik olunur.”(Duhân Sûre-i Celîlesi, 44/1-4)
Sonraki Haber