Berlin’de ABD ve NATO’ya büyük öfke! 'Bugün tank, yarın uçak, ileride evlatlarımız…’

NATO’ya karşı Berlin’de son yıların en kitlesel gösterinden biri düzenlendi. Almanya’nın NATO’dan çıkması, Ukrayna’ya ve İsrail’e verilen savaş desteğinin derhal kesilmesi, Rusya ile yeniden barış ve Filistin’le dayanışma vurgularının öne çıktığı gösteriye on binin üzerinde Berlinli katıldı.

‘Bugün tank, yarın uçaklar, yarından sonra evlatlarımız. Hayır!’

Almanya’nın başkenti Berlin’de NATO ve ABD’ye öfke büyüyor. 3 Ekim Ulusal Birlik Günü’nde Ukrayna savaşına, Filistin ve Lübnan katliamlarına verilen silah desteğine karşı on binden fazla kişinin katıldığı yürüyüş düzenlendi. Aralarında Sahra Wagenknecht (BSW), Amira Mohamed Ali (BSW Eşbaşkanı), Prof. Heinz Bierbaum (Rosa Luxemburg Vakfı Başkanı), Patrik Köbele (Almanya Komünist Partisi DKP), Mehmet Perişan (IG Metal Sendikası), Olaf Harms (ver.di Sendikası) KathrinFlach Gomez (Sol Parti, Die Linke), Anne Rieger (Federal Barış Konseyi Komitesi Eş Sözcüsü) Christian Leye, Victor Perli, Sören Pellmann, GesineLötzsch gibi Bundestag milletvekillerinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye yüzlerce dernek ve oluşum destek verdi.

‘Almanya’yı tarafsızlaştır. NATO’dan çık, NATO dışarı!’

‘AVRUPA YENİDEN SAVAŞA GİRMEYECEK!’

Yapılan konuşmalarda, Avrupa ve Ortadoğu'daki durumun tehlikeli bir şekilde büyük bir savaşa doğru ilerlediği, Batı ve Almanya Federal Hükümeti de dahil barış için çalışmak yerine giderek daha fazla silah sağladığı ve bunların Rusya topraklarına karşı kullanılmasına izin vererek gerilimi hızlandırdığı vurgulandı.

ABD, FÜZELERİNİ ALMANYA’DAN ÇEK!

Konuşmacıların diğer açıklamalarında şu konuların altı çizildi;
“Nükleer silahlar yeniden çalışır hale getirildi. Alman hükümeti daha önce hiç olmadığı kadar silahlanıyor. Hepimiz savaşa hazır olmalıyız. ‘Yeni’ bir zorunlu askerlik yaklaşıyor. Hastaneler ve bakım, emeklilik ve sosyal yardımlar, eğitim ve kreşler, trenler ve yerel ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi için para sıkıntısı yaşanıyor. Bizden sonra gelen nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için dünya çapında ancak birlikte çözülebilecek küresel sorunlar ele alınmıyor.

‘Bomba, NATO ve savaş yerine Eğitim!’

Ukrayna ve Gazze'deki savaşın derhal sonlandırılması için müzakere talep ediyoruz!
Ukrayna'ya, İsrail'e ve dünyanın hiçbir yerine silah teslimatı yapamazsınız!

ABD'nin orta menzilli silahlarının Almanya'ya yerleştirilmesine izin vermiyoruz!”

EĞİTİM VE SAĞLIK, SİLAHTAN ÖNEMSİZ Mİ?

“Silahsızlanma! Eğitime, sağlık hizmetlerine, iklimin korunmasına ve altyapıya yatırım yapın, refah devletini genişletin! Silahlanmaya verecek milyarlarımız yok!
Demokratik fikir alışverişini teşvik edin, gerçeklere dayalı raporlamayı mümkün kılın!
İfade ve toplanma özgürlüğüne kısıtlamayı kaldırın.”

Sonraki Haber