Berlin’de Paskalya yürüyüşü: Ukrayna’ya silah sevkıyatını durdurun

Rusya’nın resmi ajansı RIA Novosti’nin bildirdiğine göre, binlerce kişi Paskalya yürüyüşünde Berlin'de barışçıl bir protesto düzenleyerek Kiev'e silah sevkiyatının durdurulması ve Ukrayna'da barış müzakerelerinin başlatılması çağrısında bulundu.

Berlin'deki yürüyüşün düzenleyicisi Netzwerk Friedenskooperative (Barış İşbirliği Ağı), Berlin'in merkezi Wedding semtinde başlayan yürüyüşe 3 bin kadar kişinin katıldığını belirtti.

‘ABD-NATO UKRAYNA’DAN DEFOL’

Katılımcıların barış güvercini resimli bayrakların yanı sıra "ABD ve NATO Ukrayna'dan Defol", "Silah Değil Diplomasi", "Anlamsız Yaptırımlara Karşı, Ucuz Enerji Şimdi", "Tanklar Asla Barış Getirmez" yazılı pankartlar taşıdı. Ayrıca Avrupa'nın ABD'ye bağımlılığına karşı başka sloganlar da yürüyüş boyunca atıldı.

Bir sanatçı Rusça, Yidişçe ve Almanca barış yanlısı bir şarkı söyledi; bazıları yürüyüş başlamadan önce seyyar bir sahneden Ukrayna'da barış görüşmeleri yapılması çağrısında bulundu. Konuşmacılardan biri, NATO'nun silahlanması ve genişlemesi karşısında Rusya'nın güvenlik çıkarlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak "Ukrayna'ya silah sağlamayı bırakın, bu sadece çatışmayı tırmandırır ve uzatır" dedi.

Sonraki Haber