Beş çayı tabağında neler olmalı? Beş çayı tabağı nasıl hazırlanır?
Misafirler için hazırladığımız genellikle akşamüstü yenen yemekler beş çayı olarak adlandırılır. Peki beş çayı tabağında neler olmalı? Beş çayı tabağı nasıl hazırlanır? İşte o müthiş tarifler!
Genellikle saat 16.00-17.00 gibi misafirler geldiğinde ikram ettiğimiz yemekler ve bunun için düzenlenen organizasyona beş çayı denir. Tabii siz sadece beş çayında değil dilediğiniz an bu yemekleri yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. Ancak bugün geleneklere bağlı kalarak beş çayına neler yakışır onu size aktarmaya çalışacağız. Bu tarifleri genellikle herkes çok sever. Lezzetiyle misafirlerinizin çok hoşuna gidecek bu yemekler için okumaya devam edin. Beş çayı tabağında neler olmalı? Beş çayı tabağı nasıl hazırlanır? İşte o mükemmel tarifler!
BEŞ ÇAYI TABAĞINDA NELER OLMALI?
1) BEŞ ÇAYININ OLMAZSA OLMAZI POĞAÇA
GEREKLİ MALZEMELER
Hamur için
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İçi için
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurtanın sarısı
YAPILIŞI
- Hamur için un hariç gerekli tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Elde ettiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- İç harcı hamurun içine koyup hamuru kapatın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
2) KISIR TARİFİ
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 6 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
YAPILIŞI
- İnce bulgurun üzerine su ekleyip 10-15 dakika ağzını kapatıp şişmesini bekleyin.
- Sonrasında üzerine salça, zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve baharatları ekleyin.
- Son olarak yeşillikleri de ekledikten sonra kısırınız hazır!
3) FIRINSIZ PASTA TARİFİ
GEREKLİ MALZEMELER
- 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi
- 3 veya 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket pişmeyen vanilyalı puding
- 1 paket toz krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 100 gram bitter çikolata
YAPILIŞI
- Rondodan geçirdiğiniz ton fındıkları, bisküviyi ve tereyağını bir kapta karıştırın yoğurun.
- Puding ve krem şantiyi sütle çırpın ve ikisini ayrı bir kapta birleştirin, spatula ile karıştırın.
- Kremanın üzerine Hindistan cevizini de ekleyin.
- Alt tabanın üzerine bu kremayı ekleyip buzdolabında 3-4 saat kadar dinlendirin.
- Sonrasında üzerine çikolata rendeleyip afiyetle yiyebilirsiniz.