Beşiktaş Dolmabahçe'de galibiyete hasret kaldı... Eleştiri oklarının hedefi Ismael!

Siyah-beyazlılar Süper Lig'de sahasında oynadığı son 3 maçta 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. Kötü futbol ve peş peşe yaşanan puan kayıplarının ardından taraftarlar teknik direktör Ismael'i istifaya çağırdı.

Beşiktaş Süper Lig'in 10'uncu haftasını keyifsiz tamamladı. Önceki akşam, Vodafone Park'ta yaklaşık 40 bin seyircisinin desteği ile Trabzonspor karşısına çıkan siyah-beyazlılar, iki kez geri düştüğü maçta 1 puanla yetindi. Siyah-beyazlı ekip, puanını 19'a çıkarsa da puan durumunda zirveye ortak olma fırsatını tepti.

İÇ SAHA AVANTAJINI KULLANAMADI

Teknik direktör Valerien Ismael idaresindeki Beşiktaş, iç sahadaki son 3 maçını Süper Lig'in şampiyonluk favorilerine karşı oynadı. Sırasıyla Başakşehir, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u konuk eden siyah-beyazlı ekip, söz konusu dönemde bir yenilgi ve iki beraberlik yaşadı. Başakşehir'e 1-0 mağlup olan Kara Kartallar; Fenerbahçe ile 0-0, Trabzonspor'la da 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş, son 5 lig maçına bakıldığında ise sadece 1 galibiyet elde edebildi.

Sezonun ilk haftalarındaki geçiş hücumlarına dayalı futbolun sekteye uğraması, rakiplerin de Wout Weghorst'a karşı önlem alması sonucu Beşiktaş'ın hücum yolları tıkandı. Teknik direktör Valerien Ismael'in sorunlara çözüm üretememesi taraftarları öfkelendirdi. Trabzonspor maçının son anlarında seyirciler Ismael'in istifasını istedi.

Tribünlerin tepkisini değerlendiren Ismael ise “Kişisel hatalar yapınca kazanmak kolay olmuyor. Hepimiz üzgünüz, bu yüzden tepkileri anlayabiliyorum. Puan durumuna bakarsak, hala yukarılardayız. Puanlar birbirine yakın. Şampiyonluk ekim ayında değil, mayısta kazanılıyor.” şeklinde konuştu.

TEK TESELLİ CENK TOSUN

Siyah-beyazlı ekibin Trabzonspor maçındaki tek tesellisi ise Cenk Tosun'un futbolu oldu. 67'nci dakikada oyuna giren Cenk, 70'te yarım vole ile takımının beraberlik sayısını kaydetti. Tecrübeli oyuncu bu sezon ilk kez rakip fileleri sarsarken, oyunda kaldığı süre boyunca hücum prese yaptığı katkısıyla taraftarlardan alkış topladı.

Maç sonu konuşan Cenk Tosun, son 25 dakika içerisinde çift forvetle etkili bir futbol oynasalar da iç sahadaki bir maçta daha üç puana ulaşamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.

FIRTINA KRİTİK VİRAJDA İSTEDİĞİNİ ALDI

Trabzonspor son 3 gün içerisinde oynadığı iki zorlu maçta önemli bir başarı elde etti. Bordo-mavililer, geçen perşembe gecesi UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda sahasında Fransız devi Monaco'yu 4-0 mağlup ederek ikinci sıraya yükseldi.

Karadeniz Fırtınası, bu maçtan yaklaşık 72 saat sonra Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş deplasmanında boy gösterdi. Trabzonspor, bu karşılaşmada iki kez öne geçti, 2-2 biten müsabaka sonrası İstanbul'dan 1 puanla ayrıldı. Puanını 18'e yükselten Karadeniz ekibi zirve takibini sürdürdü. Söz konusu iki müsabakada sol bekte Eren Elmalı, orta sahada Gbamin ve kanatlarda Trezeguet'nin etkili futbolu öne çıktı.

AVCI İDARESİNDE ÇETİN CEVİZ

Öte yandan, Abdullah Avcı liderliğindeki Trabzonspor, “Üç Büyükler” olarak adlandırılan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında başarılı bir performans sergiliyor.

Fırtına, teknik direktör Abdullah Avcı döneminde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile toplam 12 maç oynarken bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 6 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı. Bordo-mavililer, üç büyük rakibi karşısında teknik direktör Abdullah Avcı ile İstanbul'da hiç kaybetmedi. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 3 galibiyet, 3 beraberlik elde ederek dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.

Sonraki Haber