Beşiktaş eski başkanı Fikret Orman'a büyük şok: İbra edilmedi

Beşiktaş Kulübünde gerçekleştirilen 2019 olağan idari ve mali genel kurul toplantısında eski başkan Fikret Orman'ın iki dönemi ibra edilmezken, mevcut başkan Ahmet Nur Çebi yönetimi ibra edildi.

Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen genel kurulda Fikret Orman'ın iki dönemiyle, Ahmet Nur Çebi yönetimi idari ve mali yönden ayrı ayrı üyelerin oylamasına sunuldu. Genel kurulda ilk olarak Fikret Orman başkanlığında 01.01.2019-12.05.2019 döneminde görev yapan yönetim kurulu idari ve mali yönden ibraya sunuldu. Orman'ın bu dönemi idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edilmedi. Fikret Orman'ın 12.05.2019-20.10.2019 dönemindeki yönetim kurulu da idari ve mali yönden üyeler tarafından oy çokluğuyla ibra edilmedi. Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki 20.10.2019-31.12.2019 döneminde görev yapan yönetim kurulu ise oy çokluğuyla idari ve mali yönden ibra edildi. Üyeler alınan kararlar sonrası tezahüratta bulundu.

ORMAN'A İHRAÇ TALEBİ

Kurulda 121 üye, imzaladığı önergeyle bir önceki Başkan Fikret Orman'ın kulüpten ihraç edilmesini talep etti. Divan Başkanlık Kurulu'na verilen önergede ‘Yetkisiz şekilde 510 milyon TL bütçe aşımı yapması', ‘Bir genel kurul üyesinin darp edilmesi', ‘Sahte evrakla kulübe sporcu kıdemiyle üye yapılması', ‘30'dan fazla taraftarın evinden gözaltına alınması' ve ‘Kulübün borç yükünün altında kalması' iddialarıyla Fikret Orman'ın ihraç edilmesi talep edildi. Genel Kurul'da yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla önerge kabul edildi. Ancak bu önerge, dilek ve istekler bölümüne alınarak Yönetim Kurulu'na sevk edilecek.

ÇEBİ'DEN ORMAN'A SERT SÖZLER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi konuşmasında Fikret Orman'ı sert bir dille eleştirdi. Çebi, "Bizden önceki yönetim ve başkanın, mayıs ayında 'Paralar nerede?' denirken aday olduğunu biliyorsunuz. Bunlar, 'Paralar nerede?' dendi diye ekim ayında gittiler. 2 ayda ne değişti gittiniz? Sürekli hodri meydan, altımızı oyuyorlar diyorlar. Kim oyuyor kardeşim? Çıkın burada 'Benim altımı bu oydu' deyin. Ben kimsenin altını oymadım. 'Paralar nerede?' diye bağırtan ben değilim. Kendi elinde kameralar vardı, bağıranlar gözüküyordu, onları çağırır sorarsınız. Paralar nerede diye taraftarı ben bağırtmadım" dedi.

Sonraki Haber