Beşiktaş'ı 'kar' da durduramadı

Beşiktaş 'fikstür arası'na moralli giriyor. Önceki gün Gençlerbirliği'ni deplasmanda 3-0 yenen siyah-beyazlılar, 51 puana yükselip zirveye ortak oldu. Sergen Yalçın'ın öğrencileri, ligdeki toplam gol sayısını da 53'e çıkardı.

SÜPER Lig'in ikinci devresinin ilk iki haftasında 5 puan kaybeden Beşiktaş, şampiyonluk yarışında tekrar gaza bastı. 24'üncü haftada 10 kişiyle Konyaspor'u mağlup eden Kara Kartallar, son olarak başkent deplasmanından da 3 puanla döndü. Gençlerbirliği karşısında da hızlı, dikine ve bol pozisyonlu bir futbol ortaya koyan siyah-beyazlılar, puanını 51'e yükseltip 2'nci sıraya yerleşti.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI

Yoğun kar yağışı altında oynanan müsabakada Gençlerbirliği'ni Ghezzal ve Cenk Tosun'un (2) golleriyle geçen Beşiktaş, Süper Lig'de bugüne kadar oynadığı 24 maçta 53 gol kaydetti.

Siyah-beyazlılar maç başına 2.2 gol ortalaması yakalayarak çok değerli bir istatistiğe imza attı. Ligde Galatasaray 49, Fenerbahçe ise 47 kez rakip fileleri havalandırdı.

SERGEN YALÇIN GİDİŞATTAN MEMNUN

Beşiktaş'ın başarılı teknik direktörü Sergen Yalçın, Gençlerbirliği karşısında oynanan hücum futbolu ve atılan gollerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gol pozisyonlarında daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Yalçın, "Çok net goller kaçırdık. Oyuncularım gol pozisyonlarında biraz rahat davranıyor. Maçı erken bitirebilirdik. Rakiplerin kazandığı haftada kazanmamız gerekiyordu ve kazandık" ifadelerini kullandı.

HAFTA SONU MAÇ YOK

Beşiktaş, Süper Lig'in 21 takımla oynanması sonucu oluşan fikstür formatı nedeniyle 26'ncı haftada maç yapmayacak. Son dönemde peş peşe zorlu müsabakalara çıkan siyah-beyazlılar, bu süreçte önce dinlenecek ardından güç depolayacak. Ligin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da yoluna emin adımlarla devam eden Kara Kartallar, 10 günlük aranın ardından 27'nci haftada sahasında Denizlispor'u konuk edecek.

'TOSUN PAŞA' İLAÇ OLDU

BEŞİKTAŞ'ın ara transfer ve tescil döneminin son gününde sezon sonuna kadar kadrosuna kattığı milli futbolcu Cenk Tosun, Gençlerbirliği karşısında bulduğu gollerle 3 puanın mimarlarından oldu.

Müsabakada oyuna ikinci yarıda dahil olan tecrübeli golcü, siyah-beyazlıların 2'nci ve 3'üncü gollerine imza atıp 3 puanın müjdecisi oldu. Hem savunma oyuncularıyla hem de kar yağışı dolayısıyla ağırlaşan zeminle mücadele eden Cenk Tosun, her iki golde de şık plase vuruşlarla topu sağ köşeden ağlara yolladı. 29 yaşındaki milli oyuncu, böylece, ikinci Beşiktaş dönemindeki ilk gollerini kaydetti.

FORVET HATTINI RAHATLATTI

Geçen haftaya kadar Beşiktaş'ın gol yükü Vincent Aboubakar ve Cyle Larin'in omuzlarındaydı. Yoğun fikstür nedeniyle zorlandıkları görülen iki futbolcu da son dönemde form düşüklüğü yaşıyordu. Formayı sırtına geçirir geçirmez teknik direktör Sergen Yalçın'dan önemli dakikalar alan Cenk Tosun, attığı gollerle forvet hattına nefes aldırdı.

TEHLİKE ÇANLARI G.BİRLİĞİ İÇİN ÇALIYOR

SÜPER Lig'in alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Gençlerbirliği'nin galibiyet hasreti 7 maça çıktı. Ligin 25'inci haftasında sahasında Beşiktaş'a 3-0 kaybeden kırmızı-siyahlılar, 3 puan hasretini yine dindiremedi. Son galibiyetini 17'nci haftada Hatayspor'u 3-1 yenerek elde eden Gençlerbirliği, sonraki 7 maçta 1 beraberlik, 6 yenilgi yaşadı. Başkent temsilcisi, ligde 20 puanla düşme hattında 19'uncu sırada bulunuyor.

AZ GOL ATIYOR, ÇOK GOL YİYOR

Gençlerbirliği, galibiyete hasret kaldığı 7 haftada büyük bir gol sorunu da çekti. Söz konusu dönemde rakip fileleri sadece 2 kez havalandırabilen kırmızı-siyahlılar, bu golleri penaltıdan buldu. Gençlerbirliği, Kayseri-spor'dan (17) sonra 20 golle ligin en az gol atan ikinci takımı konumunda.

Öte yandan, başkent temsilcisi, 25'inci hafta sonunda Süper Lig'in en fazla gol yiyen ekibi oldu. Kalesinde 44 gol gören kırmızı-siyahlılar, sezon içinde aldığı farklı yenilgilerle taraftarını üzdü.

ALTIPARMAK İDARESİNDE BİR PUAN

Gençlerbirliği, yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde çıktığı iki maçta da galibiyet hasretini bitiremedi. Bu sezon kırmızı-siyahlıların Mert Nobre ve Mustafa Kaplan'dan sonra üçüncü teknik direktörü olan Altıparmak, çıktığı ilk maçta Konyaspor deplasmanından 1 puanla döndü. İkinci maçta ise Altıparmak'ın öğrencileri Beşiktaş karşısında 3-0'lık yenilgi yaşadı.

Sonraki Haber