Beşiktaş'ın gençleri ümit verdi

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ikinci maçında önceki akşam Ajax'a 2-0 mağlup olan Beşiktaş'ta genç oyuncuların performansı teselli oldu.

Teknik direktör Sergen Yalçın sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle Ajax maçında yedek oyunculara ve genç futbolcularına şans verdi. Beşiktaş'ın 18 yaşındaki stoperi Serdar Saatçı, 90 dakika boyunca sahada kaldı. Serdar, Ajax'ın ikinci golünde Haller'e engel olamasa da diğer hücumlarda Ajax forvetleriyle kıran kırana mücadelelere girdi. Ön libero ve stoper mevkisinde görev yapan Berkay Vardar da sakatlanan Umut Meraş'ın yerine son bölümde oyuna dahil oldu. 18 yaşındaki Berkay, hava toplarındaki hakimiyeti ve fizik gücüyle öne çıktı.

ERSİN, RIDVAN, CAN...

Ajax karşısında Beşiktaş'ın geleceğini temsil eden üç futbolcu daha forma giydi. Kalede 2019-2020 sezonundan bu yana görev yapan 20 yaşındaki file bekçisi Ersin Destanoğlu, Ajax ataklarında birçok tehlikeyi başarıyla savuşturdu. 20 yaşındaki sol bek Rıdvan Yılmaz da maç boyunca arı gibi çalıştı.

2001 doğumlu bir diğer genç futbolcu Can Bozdoğan ise Kenan Karaman'ın sayılmayan golünde bu futbolcuya attığı uzun mesafeli muhteşem pasla akıllarda yer etti.

SERGEN YALÇIN OYUNDAN MEMNUN

Beşiktaş'ın tecrübeli teknik direktörü Sergen Yalçın, başta genç futbolcular olmak üzere ekibinin Ajax maçındaki futbolundan memnun olduğunu ifade etti. Şampiyonlar Ligi seviyesinde bu kadar çok eksik varken mücadele etmenin kolay olmadığına vurgu yapan Yalçın, yine de defansif oyun planını başarıyla uyguladıklarını söyledi.

18 yaşındaki iki stoperine değinen Sergen Yalçın, "Serdar Saatçı çok iyi oynadı. Berkay da iyi oynadı. Oyuncularımın performansından memnunum" şeklinde konuştu. Yalçın, milli maç arasından sonra sakat futbolcuların forma giyebileceği müjdesini de siyah-beyazlı taraftarlarla paylaştı.

AVRUPA SHERİFF'İ KONUŞUYOR!

DEVLER Ligi'nin sürpriz ekibi Sheriff, İspanyol devi Real Madrid karşısında elde ettiği galibiyetle salı gecesine damga vurdu.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Moldova temsilcisinin gollerini 25'inci dakikada Jasurbek Yakhshiboev ve 90'ıncı dakikada Sebastien Thill kaydederken, Real Madrid'in tek golünü ise 65'inci dakikada penaltıdan Karim Benzema attı. Sheriff'in galibiyeti kıtada büyük yankı uyandırırken, sosyal medyada da kısa sürede binlerce yorum aldı.

İKİDE İKİ YAPTI

İlk maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'i 2-0 yenen Sheriff, iki maç sonunda topladığı 6 puanla grupta lider konumda bulunuyor.

Sonraki Haber