Beşiktaş'ta 2. Çalımbay dönemi resmen başladı! Taşın altına elimizi koyacağız

Beşiktaş'ın 'Atom Karıncası' Rıza Çalımbay, 'Durumumuz iyi değil.' dediler, 'Tamam' dedim. 'Yapabilir miyiz hocam?' dediler, 'Yaparım' dedim. Zor günlerde Beşiktaş'a geldiğini belirten Çalımbay, 'Taşın altına elimizi koyacağız' dedi.

Siyah-beyazlıların efsanesi Rıza Çalımbay, ikinci teknik direktörlük döneminin ilk basın toplantısını yaptı. Çalımbay, Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Beşiktaş'a dönmekle yaşadığı mutluluğu anlatan Çalımbay, "Çağırdılar geldim. 'Durumumuz iyi değil.' dediler, 'Tamam' dedim. 'Yapabilir miyiz hocam?' dediler, 'Yaparım' dedim. Benim açımdan tekrar buraya gelmek büyük bir mutluluk. Her zaman söylediğim gibi Beşiktaşlıyım. Futbol hayatım buradan başladı, burada bitti. Şu anda geldiğim dönem ilk başladığım zamana benziyor. Yıldırım Demirören 'Beşiktaş'la çalışır mısın?' diye çağırdı. Rizespor'da bıraktı ve böyle sıkıntılı, kaos olan bir durumda buraya geldim. İyi bir şekilde bitirdik. İlk başladığımızda ligin ikinci yarısını lider bitirdik. Takımın durumu pek iç açıcı değil'' dedi.

MİNNET BORCUM VAR

Siyah-beyazlı kulübe minnet borcu olduğunu ifade eden Çalımbay, "Biz de sezon başı takımı alalım, tanıyalım, transferleri yapalım isteriz ama yapacak bir şey yok. Şu anda çağırıp ihtiyaçları olduğunu söylediler. Çağırdıkları zaman 'yok' demem. Beşiktaş’a minnet borçluyum. Benim futbol hayatım burada geçti. Ne kazandıysak Beşiktaş sayesinde oldu. O bize verdi, şimdi bizim ona vermemiz gerekiyor" dedi.

ÖNCE TARAFTARI KAZANMAMIZ GEREKİYOR

Zor bir başlangıç yapacaklarını söyleyen Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim için zor bir başlangıç. Sıkıntılı bir durum. Taşın altına elimizi koyacağız. Başkana da söyledim, beni buraya çağırıp görev verildikten sonra benim yok demem mümkün değil. Süre 2 maç olur, başka bir şey olur... Ne olursa olsun çağrıldığım an seve seve yaparım. Buraya geldiğim için mutluyum, işimin zor olduğunu biliyorum. Bizim için en önemli şey taraftar. Taraftar üzgün, kırgın, sinirli. İstediği sonuçlar elde edilemiyor, istediği oyun olmuyor. Çok üzgünler. Öncelikle taraftarı kazanmamız gerekiyor. Taraftara '12. adam' derler bana göre 1. adam. Onların desteği olmazsa bu kaostan çıkmamız mümkün değil. Destek verirlerse onlarla beraber bu işi çok iyi şekilde başarabiliriz. Ters bir şey olursa o zaman sıkıntı yaşarız. Taraftara inanıyorum. Taraftarı kazanmamız gerekiyor. Başakşehir maçında sırf taraftar için oynamamız gerekiyor. Gerçekten çok üzüldüler. Taraftara galibiyet lazım.''

YILMAZ'LA GÖRÜŞMEDİM

Tecrübeli teknik adam, Burak Yılmaz'ın göreve erken başladığını söyleyerek, şunları kaydetti: "Burak Yılmaz, oyunculuk döneminde de sevdiğim bir oyuncuydu. Buraya geliş sürecimde kendisi ile görüşmemiz olmadı. Ben kendisinin teknik direktörlük görevine erken başladığını düşünüyorum. O açıdan biraz şanssızlık yaşadı."

Göreve kendi ekibimi ile devam edeceğini dile getiren Rıza Çalımbay, "Ekibim yeterli ve kapsamlı. Gerek görülür ise sonradan takviye yapabiliriz. Ama başlangıç olarak kendi ekibim ile yola çıkacağım" ifadelerini kullandı.

İLK SINAV BAŞAKŞEHİR

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay, ilk maçına bugün Başakşehir karşısında çıkıyor. Tüpraş Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Arda Kardeşler yönetecek. Siyah-beyazlı kulübün simge isimlerinden Rıza Çalımbay, 18 yıl sonra Beşiktaş'ın teknik patronu olarak sahaya çıkacak. Beşiktaş, RAMS Başakşehir maçına da sakatlığı bulunan birçok oyuncusundan yoksun çıkacak. Uzun süredir tedavileri devam eden Ghezzal, Colley ve Masuaku'nun yanı sıra sakatlıkları açıklanan Cenk Tosun ile Aboubakar karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan Beşiktaş'ta Ante Rebic, Başakşehir maçı öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

MİLLİ ARADA ANTALYA KAMPI

Beşiktaşlı futbolcuların çok iyi isimler olduğunu kaydeden Çalımbay,"Bu takımın oynadığı oyun bu değil. Oyuncuların da kapasiteleri bu değil. Benim için en önemlisi Başakşehir maçı. Bu maçı geçtikten sonra milli ara var, sonra Antalya'ya kampa gideceğiz. Ondan sonra da bambaşka şekilde döneceğiz'' diye konuştu.

BAŞKAN ADAYLARI BENİ ARADI

Siyah-beyazlı kulübün 3 Aralık'taki olağanüstü kongresinde başkanlığa aday olan isimlerin kendisini aradığını söyleyen Rıza Çalımbay, "Beşiktaş'ta kongre de olsa antrenör de gitse kalanlarla bu takım şampiyonluğa oynamak zorunda. Beni aradılar adaylar. Hepsi de çok değerli, Beşiktaş'a büyük faydası olan insanlar. Görev zamanını düşünmüyorum'' dedi.

BEŞİKTAŞ-BAŞAKŞEHİR

  • SAAT: 16.00

  • STAT: TÜPRAŞ

  • HAKEM: ARDA KARDEŞLER

  • YAYIN: beIN SPORTS

Sonraki Haber