Beyin sisi nedir? Beyin sisi neden oluşur ve nasıl sonlandırılır?
Beyin sisi, henüz tıbbi bir hastalık olarak görülmese de insan hayatını olumsuz etkilediği kesin. Beyin sisinin nedenleri ve sonlandırmanın yollarını derlediğimiz bu haberimizde, beyin sisine dair tüm bilmeniz gerekenlere ulaşacaksınız.
2020'nin ilk aylarından itibaren hayatımıza giren koronavirüs, hepimizde kalıcı izler bıraktı. Depresyon, akciğer iltihapları, unutkanlıkların yanı sıra hayatımızda yer edinen beyin sisi, henüz tıbbi açıdan bakıldığında bir hastalık olarak görülmese de birçok kronik hastalığı tetikliyor. Beyin sisi nedir, nedenleri ve beyin sisini sonlandırmanın yollarını sizin için derledik.
BEYİN SİSİ NEDİR?
BEYİN SİSİ SENDROMU
Beyin sisi kafa karışıklığı, unutkanlık, odaklanma ve zihinsel berraklık eksikliği ile karakterizedir. Buna aşırı çalışma, uykusuzluk, stres ve bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmek neden olabilir. Hücresel düzeyde, beyin sisinin yüksek düzeyde iltihaplanma ve ruh halinizi, enerjinizi ve odaklanmanızı belirleyen hormonlardaki değişikliklerden kaynaklandığına inanılır. Dengesiz hormon seviyeleri tüm sistemin bozulmasına neden olur. Ayrıca beyin sisi sendromu obezite, anormal adet kanaması ve şeker hastalığı gibi başka durumlara da yol açabilir.
BEYİN SİSİ NEDENLERİ
1. Elektromanyetik radyasyon: bilgisayar, cep telefonu, tabletler
2. Stres
3. Uykusuzluk, egzersiz yapmamak
4. Dikkatle yönetilmeyen diyet süreçleri
BEYİN SİSİNİ SONLANDIRMANIN YOLLARI
Beyin sisi tedavisi nedene bağlıdır. Yaşam tarzı değişiklikleri de yardımcı olabilir. Bilgisayar ve cep telefonunda daha az zaman geçirin - kendinize mola vermeyi hatırlatın. Olumlu düşünmeye çalışın ve stresi azaltmaya gayret gösterin. Düzenli egzersiz yapın. Öğleden sonra alkol, sigara ve kahve içmekten kaçının.