Beykoz-Cumhuriyet Köyü Üretim Devrimi Kurultayı: Belediyeden ekene destek sözü

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Beykoz Cumhuriyet Köyü Üretim Devrimi Kurultayında üreticilerle buluştu. Kurultayda konuşan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Sağlam, ‘Boş toprakta üretim yapın, biz destekleyeceğiz’ derken Perinçek de çiftçimize güveniyoruz, iyimseriz ve çalışkanız’ dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul’da Beykoz Cumhuriyet Köyü Üretim Devrimi Kurultayı’nda üreticilerle buluştu. Cumhuriyet Köyü Pazar yerinde yapılan kurultaya Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Beykoz Belediyesi Tarım Hizmetleri Müdürü Saadettin Çakır, Cumhuriyet Köyü Muhtarı Ali Durmuş, Riva Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Esra İspalarlı, köylüler ve Vatan Partisi yöneticileri katıldı

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, Kurultayın açılışını yaptı.

Ekiz’in ardından konuşan Cumhuriyet Köyü Muhtarı Ali Durmuş, ülkemizin ve dünyanın sıkıntıda olmasının sebebi üretimin yoksunluğu diyerek şöyle devam etti: “Dolayısıyla üretim felsefesinden yola çıkarak kurultayımızı burada yapma kararı veren genel başkanımıza teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz sıkıntının sebebi üretimin yoksunluğu. Üretemeyen toplumlar ne olur? Borç alır, emir alır, kültürü, benliği yok olur. Biz dünyayı bağlamış bir milletiz. Biz nohutu, mercimeği dışarıdan mı alacağız?” Üretimin büyüğü küçüğü olmaz. Üretim olması gerekir.”

Riva Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Beykoz İlçe Başkanı Esra İspalarlı, kooperatifleşmeye çağrı yaparak şunları kaydetti: “Çocukluğumu hatırladığımda toprak mahsulleri ofisinden alıp paylaşım içerisinde tüketirdik. Okul kantinlerini unuttuk, üretmeyi unuttuk. Endüstriyel üretim bu üretimi geriletti. Bireyciliğe yöneltti. Bir kişi yeterli olmaz. Ambalajından reklamına kadar organize çalışmayı sağlıyor. Sorunları nasıl aşarız gibi sosyal sorunlarda yardımlaşma içerisindeyiz. Üretmek zor ama satmak daha da zor hale geldi. Bu yerlerde endüstriyel büyük marketler yerleşmiş durumda. Üretimi nasıl sağlarız? Burada kooperatifler can simididir. Kooperatifler gıda güvenliğinde iletişim ve koordinasyon halinde çalışmalıdır. Kooperatifleşmeye çağrı yapıyorum.”

Sanayici İsmail Gürkan da “60 yıldır Cumhuriyeti öğreniyoruz. Fakat biz Cumhuriyeti unutmuşuz. Vatan Partisi 50 yıldır Anadolu'nun köylerinde Cumhuriyeti tekrardan başlattı.” ifadelerini kullandı.

‘BOŞ TOPRAKTA ÜRETİM YAPIN BİZ DESTEKLEYECEĞİZ’

Beykoz hemen hemen her mahallesinde tarım yapılabilen bir konumda diyen Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, “Tarımla ilgili çalışmaları başlattık. Bölge en zor bölgelerden biri ve sit alanı içerisinde. Tarım Müdürlüğünü kurmamızla tarımcıların bahsettiği konuları toplayarak bu köy pazarını yaptık. 4-5 aylık süreçte iyi sonuçlar aldık. Sera ile ilgili de ciddi çalışmalar yaptık. Geldiğimizde Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı 30’du, 161’e çıkarttık. Ata tohumuna önem verdik. Çiftçimizin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Bu açıdan Vatan Partisi’nin Üretim Devrimi Kurultaylarının da önemli görüyoruz. Üretimden vazgeçmeyerek sürekli üretim yapmamız lazım. Beykoz’da her boş toprakta üretim yapın, biz belediye olarak destekleyeceğiz.” dedi.

Kurultay sırasında üye olanlara Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek tarafından parti rozeti takıldı. Perinçek ve parti heyeti kurultayın ardından Cumhuriyet Köyü Pazar yerinde üreticilerin açtığı el yapımı ürün masalarını ziyaret etti. Üreticilerle burada da sohbet eden Perinçek ardından kitaplarını imzaladı.

‘VATAN PARTİSİ MİLLETİMİZİ SADAKAYA MAHKUM ETMEZ! ÜRETİME YÖNLENDİRİR’

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de konuşmasında “Bugün Türkiye’nin önüne baktığımızda zorluklar içerisindeyiz ve büyük zorluklar var. Hem güvenlik hem de ekmeği eve götürmede zorluklar var. Zorluklardan büyük çözümleri görüyoruz. Zorluklardan devrimle çıkacağız. Tarihimizde Ergenekon destanı gibi dağları delerek çıkmışız. Geleceğe büyük güvenle bakıyoruz. İyimseriz ve çalışkanız.” dedi.

Perinçek, özetle şunları dile getirdi:

“80’lerde yeni bir sistem dayatıldı. Yeni bir anayasa, rejim ve ekonomik rejim dayatıldı. Üretici kambur dediler. Sadece çiftçi değil; küçük ve büyük sanayici de kambur. Onların yaptığı malları İngiliz, Alman malı varken kim kullanır? Sıcak para komisyoncularını, tarikat rantçılarını sistemin başına koydular. Dışarıdan borç getirip komisyon alan zümreler bugün Türkiye’yi yönetiyorlar. Mecliste büyük faizciler var. Çiftçiler feryat ediyor. Birçok borç var ama iktidar çiftçiden yana karar alamıyor, bankalardan yana kararlar alınıyor. Türkiye’yi üreticinin milli hükümeti yönetsin. Çiftçiler, işçiler, milli sanayiciler yönetsin diyoruz.

“Türkiye’nin her şeyden üreten çalışkan insanı var. Çok büyük işler yapılmıştır ve yapılacaktır. Vatan Partisi zorlukların üzerinden gelecek partidir, Vatan Partisi’ni bugünler için kurduk. 29 Ekim’de gördünüz. Son olarak da ABD askerinin başına çuval geçirdik.”

‘ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLERE GÜVENİYORUZ’

“Sadaka dağıtan partiler var. Emekliye 500 vereceğim diyenler var. Kaynak üretimdir, üretirsen bir şey verirsin. Diğerleri kaynak göstermiyor. Tasarruf ne demek? Tüketmeyip yatırıma ayırmak demektir. Vatan Partisi ilk olarak tasarrufu %25’e çıkaracak. Atatürk gibi yapıyoruz.

Atatürk gibi fedakarları seferber edeceğiz. Atatürk nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nda Sovyetler Birliği ve Hindistan’daki Müslümanlar ile iş birliği yaptıysa bugün de Suriye, Rusya, İran, Çin ile müttefik olmalıyız. Abhazya’nın tanınması, KKTC tanıtılması, Kırım’ın Rus toprağı kabulü en doğru hamledir. Özgürlük, demokrasi için de reform önemli. Toprağı az olan köylülere dağıtmak, dikenli tellerin mayın arazilerimizi ekip biçmeliyiz. Diyarbakır’dan Siverek’e giderken taşlı araziler var. Verimsiz arazileri taşları kaldırıp verimli araziye dönüştürmek amacımız olmalıdır. Üretim ve ürün tespiti yaparak verimli araziye çevirmeliyiz.

‘ANADOLU’YA SU GÖTÜRELİM’

İstanbul Kanalı’na ilişkin sorulan soruya Perinçek, şu yanıtı verdi:

“İstanbul Kanalı, 40-50 milyar dolarlık bir maliyet getiriyor. İstanbul Kanalı’ndan ziyade Anadolu ve Trakya’ya su götürelim. Samsun’dan Ceyhan’a daha ucuz maliyetle boru hattı ile daha ucuza maliyetle enerji transferi yapalım.”

Sonraki Haber