Bıçak altına yatmadan et benlerine veda edebilirsiniz! İşte o doğal yöntemler...

Et benleri genellikle sağlığınız için bir zarar teşkil etmese de onları estetik bulmayabilirsiniz. Peki, doğal yöntemler kullanarak et benini küçültmenin ya da tamamen yok etmenin mümkün olduğunu söylesek? Karşınızda et benlerini yok eden doğal yöntemler...

Yüz gibi görünür bölgelerde gelişen et benleri kişiyi rahatsız edebilir. Et benlerinin gelişimi yaşlanma, aşırı kilo alımı ya da genetik faktörlere bağlı olabilir. Bir profesyonel tarafından yapılan cerrahi işlemler et benleri için kesin çözüm sağlar. Ama evde yapabileceğiniz birkaç kür sayesinde et benlerinin kurumasını sağlayabilirsiniz. İşte et benlerini kurutan doğal yöntemler...

ET BENLERİNDEN KURTULMAK İSTEYENLERE DOĞAL YÖNTEMLER


Elma sirkesi
Elma sirkesinin et benlerini yok ettiğine dair bilimsel çalışmaların yeterli olmadığını belirtmekte fayda var. Ancak halk arasında elma sirkesi et beni küçültmek için sıklıkla kullanılan bir yöntem. Bir pamuğa döktüğünüz bir miktar elma sirkesini et beninin üzerine 10 dakika kadar uygulayın. Bu işlemin olumlu bir sonuç verebilmesi için en az iki hafta her gün uygulanması gerekiyor.

Çay ağacı yağı

Elma sirkesi yöntemine benzer şekilde uygulanacak çay ağacı kürünün de et benlerini yok etmekte etkili olduğu söyleniyor. Birkaç hafta boyunca bir iki damla çay ağacı yağı damlatılmış pamuğu et beninizin üstüne uygulayın. Kullanmadan önce çay ağacı yağının hassas ciltlerde tahrişe sebep olabileceğini unutmayın. Ayrıca yağı göz yakınındaki et benlerinde kullanmamakta fayda var.

Muz kabuğu
Muz kabuklarını çöpe atmayın! Antioksidan özellikleri sayesinde muz kabuğu et benlerinin düşmesinde etkili olabilir. Muz kabuğunu her gün 10 dakika kadar et beninin üzerine uygulayabilirsiniz. Et benininiz düşüne kadar her gece uygulamaya devam edebilirsiniz.

Her derde deva sarımsak

Enfeksiyon önleyici olarak bilinen sarımsağı ezerek bir bandaj yardımıyla et beninin üzerine uygulayın ve bandajı sabaha kadar bırakın. Sabah yüzünüzü derinlemesine temizleyebilirsiniz. İşlemi et beni geçene kadar tekrarlayabilirsiniz.

Doğal yöntemler dışında kilo vermek, düzenli egzersiz yapmak, besleyici ve sağlıklı bir diyet programı seçmek et beni oluşumunu azaltabilir. Ayrıca cildinizin kurumamasına ve düzenli olarak nemlendirilmesine dikkat etmek de faydalı bir tutum. Tüm bunlarla birlikte et benlerini evde kesmeye çalışmanın da tehlikeli olduğunu belirtmek gerek. Et benini evde steril ve yanlış uygulamalarla kesmeye çalışırsanız kanama ve enfeksiyona davetiye çıkartabilirsiniz. Et beniniz uğraşlarınıza cevap vermiyorsa bir dermatoloğa görünmeniz iyi bir fikir olacaktır.

Sonraki Haber