Biden Türkiye'ye F-16 satışına Kongre'den onay istedi

Reuters'ın son dakika geçtiği habere göre ABD Başkanı Biden, Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışının onayı için kongreye tavsiye mektubu gönderdi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç tavizi sonrası Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışının onayı için kongreye mektup gönderdi.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmesini destekliyor. Ancak Kongre'nin süreçte kilit rolü var." denildi.

BEYAZ SARAY'DAN İSVEÇ TAVİZİ SONRASI SATIŞA DESTEK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, bu sabah AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBMM'de onaylanan İsveç tasarısını ve Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.

Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Joe Biden'ın başından itibaren Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna destek verdiğini kaydetti.

Yetkili, "Bu (F-16 satışı) NATO içinde birlikte çalışabilirliği artıracaktır ve ABD'nin ulusal çıkarına uygundur. Yabancı ülkelere silah satışında Kongre önemli bir role sahiptir ve bu konu üzerinde Kongre ile çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber