Biden ve Netanyahu telefonda görüşecek

ABD başkanı Joe Biden ve Netanyahu'nun, İsrail'in İran'a saldırı planları hakkında bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor. Yaklaşık 50 gündür görüşmeyen Biden ve Netanyahu arasında iplerin gerildiği iddia ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran'a saldırı planları hakkında bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor.

50 GÜNÜN ARDINDAN TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPILACAK

Reuters'ın haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor. Yapılacak görüşmede, İran'a yönelik herhangi bir saldırı planının ele alınması bekleniyor.

Orta Doğu, İsrail'in Lübnan'da askeri gerilimi tırmandırmasına misilleme olarak geçen hafta İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısına İsrail'in vereceği yanıtı bekliyor. Axios'un aktardığına göre ABD, İsrail'in İran'da orantısız olmadan önemli hedeflere saldırdığından emin olmak istiyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD ziyaretini engellemesi ise Washington-Tel Aviv arasındaki iplerin daha da gerilmesine yol açmıştı.

Biden ve Netanyahu, "Netanyahu'nun savaşı ele alış biçimi ve savaşın sona erdirilmesine yönelik bir stratejisinin olmamasının yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle" yaklaşık 50 gündür konuşmuyordu.

Sonraki Haber