Bilim hedefine polislikle ulaştı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Ay, 4 yıl polislik yaptıktan sonra başladığı akademisyenlik hayatında 6. Antarktika Bilim Seferi'nin katılımcıları arasında yer almayı başardı.

Selçuk Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümünden 2005'te mezun olan Ay, ardından aynı üniversitede yüksek lisans yaparken girdiği polislik sınavını kazandı. Konya ve Van'da 4 yıl polislik yapan Ay, 2010 yılında, yüksek lisansını tamamlayıp doktoraya başlayacağı dönemde bilimsel araştırmalara daha fazla vakit ayırabilmek için polislikten istifa etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Ay, pek çok bilimsel çalışmaya katıldı ve zamanla doçentliğe yükseldi. Ay şunları söyledi: “Asıl hedefim akademisyen, bilim insanı olmaktı. Yüksek lisansımı finanse etmek için bir iş yapmam gerekiyordu. Memur bir babanın okuyan 4 çocuğundan en büyüğü olunca bir şeyler yapma görevi size düşüyor. Ben de polis olmaya karar verdim. 4 yıl boyunca polislik, çoğunlukla da trafik polisliği yaptım. Bu sürede yüksek lisansımı bitirdim. Asıl amacım aklımdan hiç çıkmadı."

Sonraki Haber