Bilim ve Ütopya okurları seramik atölyesinde buluştu

Bilim ve Ütopya Dergisi’nin okurları Nevhobi Sanat Atölyesinde buluştu. İlk seramik atölyesi etkinliğini 27 Nisan’da gerçekleştiren okurlar ve Bilim ve Ütopya çalışanları 25 Mayıs’ta ikinci kez bir araya geldiler

30 yıldır bilim yayıncılığının öncülüğünü yapan Bilim ve Ütopya Dergisi’nin okurları, çamurdan kendi sanat eserlerini yaratmak için Nevhobi Sanat Atölyesinde buluştu. Bilimin kaynağının üretim olduğu düşüncesiyle bir araya gelen okurlar, toprağa şekil vererek sanat ve bilim üretimi arasındaki köprüyü de kurdu. İlk seramik atölyesi etkinliğini 27 Nisan’da gerçekleştiren okurlar ve Bilim ve Ütopya çalışanları 25 Mayıs’ta ikinci kez bir araya geldiler.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Cemil Gözel, Bilim ve Ütopya olarak bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini, çünkü geleceğe, sanatla ilişkisi tüketim boyutunda olmayan, sanatsal üretimin bir parçası haline gelen insanla ulaşılabileceğini söyledi.

‘HAYAL ETMEK, TASARLAMAK OLMAZSA SANAT DA OLMAZ’

Nevhobi Sanat Atölyesi’nin kurucusu seramik sanatçısı Nevin Gündüz Şenel de, atölyesinde Bilim ve Ütopya Dergisi okurlarıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Bilim ve sanatın birbirini besleyen iki komşu alan olduğunu sözlerine ekleyen Şenel, Bilim ve Ütopya Dergisi’nin özellikle ütopya kısmının sanat üretimine olan etkisine vurgu yaptı. Ütopya’nın bilim ve sanatın ortak paydası olduğunu söyleyen Şenel “Ütopya, yani hayal etmek, tasarlamak olmazsa sanat da olmaz, bilim de” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinliğe katılanların hemen tamamı daha önce hiç seramik çalışmasına katılmamış olmalarına rağmen son derece estetik ve özgün eserler yarattılar. Hayal güçleri ve kendilerinden bir şeyler katarak üretmenin yorucu olmak bir yana son derece dinlendirici ve keyif verici olduğunu belirttiler.
Etkinlik boyunca sohbetler edildi, yeni dostluklar kuruldu. En önemlisi saatler boyunca herkes yüzündeki samimi, candan gülümsemeyi hiç eksik etmedi.

Sonraki Haber