Bilinçlendirmek için sokaktalar

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sokak sokak ev ev dolaşıyor. Ramazanda saha çalışmalarını artıran ekipler vatandaşlara salgın mücadelesini anlatıyor.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede sağlık çalışanlarının yanında polisler de ön cephede yer alıyor. Mersin’de toplum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sokak sokak kapı kapı dolaşıyor, maske, mesafe ve temizlik kurallarını anlatıyor. Bıkmadan usanmadan soruları yanıtlıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre "çok yüksek riskli" iller arasındaki Mersin'de, artan vakaların önüne geçilebilmesi için denetimlerini sıkılaştıran polis ekipleri, sorumlu oldukları mahallerdeki evleri kapı kapı gezip vatandaşlara salgına ilişkin uyarılarda bulunuyor. Kovid-19'la mücadelede ön saflarda yer alan Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin "çok yüksek riskli" iller arasında yer almasının ardından denetimlerini sıkılaştırdı. 10-16 Nisan arasında 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı 213,5 olan kentte toplu kullanım alanlarında denetim yapan ekipler sorumlu oldukları mahallelerde de evleri geziyor. Ev ve taziye ziyareti yapılmaması yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunan ekipler, ramazan dolayısıyla iftarda misafir kabul edilmemesi gerektiğini anlatıyor. Ekipler, evlerinde görüştükleri vatandaşlara Kovid-19'la mücadeleye ilişkin broşürler de dağıtıyor.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Selma Petek, Kovid-19 salgınının ortaya çıktığı ilk günden bu yana kent genelinde geniş önlemler almaya başladıklarını söyledi. Alışveriş merkezleri, semt pazarları ve restoranlar gibi toplu kullanım alanlarında denetimler yaptıklarını anlatan Petek, esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını aktardı. Petek, salgınla mücadele çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, "Şimdiye kadar 139 bin 184 vatandaşımızı salgına karşı bilgilendirdik. Ramazan dolayısıyla çalışmalarımız hız kazandı" dedi.

‘NİYETİMİZ CEZA YAZMAK DEĞİL’

Polis memurlarından Naime Aydın da ramazan ayında tedbirleri artırdıklarını söyledi. Aydın şöyle konuştu: “Cadde cadde, sokak sokak, mahalle mahalle vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Maske takmanın, sosyal mesafenin ve temizliğin ne kadar önemli olduğundan bahsediyoruz. Gittiğimiz hanelerde vatandaşlarımıza misafir kabul etmemeleri, özellikle iftarlarda davette bulunmamaları gerektiğiyle ilgili uyarılar yapıyoruz. 'Gerçekten bu kadar riskli mi?' diyenler bile oluyor. Konunun ayrıntılarını onlara anlatıyoruz. Vatandaşlarımız kaygılanmasınlar, çünkü biz sokaklara ceza yazmak için değil, onları bilinçlendirmek için çıkıyoruz."

Faruk Yener de vatandaşların ramazan dolayısıyla rehavete düşmemesi için sokak sokak gezdiklerini dile getirdi. Yener, "Pandemi süreci nedeniyle onlara yardım etmek istediğimizi, salgını beraber yenmek istediğimizi anlattığımız zaman çok güzel karşılık verip kurallara dikkat ediyorlar."

Sonraki Haber