Bir asır sonra ortaya çıkan menü açık artırmada!

İngiltere'de bir müzayede evi, Titanik'in enkazında bulunan, birinci sınıftaki yolcular için hazırlanmış bir menüyü açık arttırmaya çıkarmaya hazırlanıyor. 'Zengin' damaklara hitap eden menü kısmen zarar görmüş olsa da hâlâ okunabilir durumda. Beklenen satış fiyatı: 86 bin dolar.

Önümüzdeki Cumartesi günü müzayede evi Henry Aldridge and Son Ltd., 15 Nisan 1912'de batan Titanik'in enkazından çıkarılan ender bir menüyü İngiltere'de açık artırmaya çıkaracak. Birinci sınıfta seyahat eden yolcular için hazırlanan menünün değerinin 70 bin dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Ancak bu rakamın 86 bin dolara kadar yükselebileceği belirtildi. Nadir parçada suyun sebep olduğu birtakım lekeler olduğu, bazı harflerin artık okunamadığı ancak genel olarak iyi durumda olduğu ifade edildi.

'ALBÜMDEN ÇIKTI'

Müzayede evi, trajediden önceki geceye ait bir başka menü örneğinin ortaya çıkma olasılığının çok düşük olduğunu belirtti.

Henry Aldridge and Son Ltd. müzayede evinden Andrew Aldridge, bir basın bülteninde şunları paylaştı: "Bu, Titanik'teki birinci sınıf restoran için hazırlanmış, daha önce ortaya çıkmamış bir menü. Ailesi de dahil olmak üzere Len Stephenson'ın bu menüye sahip olduğunu kimse bilmiyordu. O vefat ettikten sonra eşyaları ailesine kaldı ama onlar da bir depoya kaldırdı. Yaklaşık altı ay önce kızı ve damadı Allen, Stephenson'ın eşyalarını karıştırma zamanının geldiğine karar verdi. Bu menüyü eski bir fotoğraf albümünün içinde buldular. "

'ZENGİN' MENÜ

Menüde yer verilen yemekler, buz dağına çarparak batan gemideki zenginliğin bir göstergesi. 11 Nisan akşamı için hazırlanan menüde nane soslu bahar kuzusu, "squab à la godard" ve "kayısı bordaloue" gibi yemek ve tatlılar var.

GEMİNİN BATTIĞI ANI GÖSTEREN CEP SAATİ

Satışta ayrıca kurbanlardan birine ait bir cep saati de yer alıyor. ABD'ye ikinci sınıfta seyahat eden Rus göçmen Sinai Kantor'a ait bu ender objenin akrep ve yelkovanı saatin suyla temas ederek durduğu anı gösterdiği belirtildi. Saatin 60 bin dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Sonraki Haber