Bir daha dışarıdan satın almayacaksınız! Hazırı gibi olan patates cips tarifi…

"Paket cips mi daha zararlı yoksa kızartma mı?" tartışmaları sürerken siz en sevdiğiniz dizinin, uzun zamandır ertelediğiniz filmin tadını nasıl çıkaracağınızı mı düşünüyorsunuz? O hâlde mutfağa girmeye hazır olun. İşte, kendi ellerinizle yapabileceğiniz çıtır çıtır ve sağlıklı patates cipsi tarifi!

Paket cips tükettikten bir süre sonra üzerinize çöken o pişmanlık hissini artık geride bırakabilirsiniz. Çünkü evde hem çok daha lezzetli hem sağlıklı cipsler yapabilirsiniz. İşte, baharatları ve çıtırtısıyla favoriniz olacak fırında patates cipsi tarifi!

Önce malzemeleri hazırlayın

Evde patates cipsi için gerekli malzemeler şunlar:

  • 3 adet orta boy patates (Çıtır çıtır cipsler yapmak için kızartmalık patates kullanın.)
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği ya da zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Şimdi sıra patateste!

Kızartmalık patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından hepsini cips inceliğinde doğramanız gerekecek. Bunun için bir sebze soyacağı ya da dilimleyici kullanabilirsiniz. Bıçakla dilimleyecekseniz inceliğine çok dikkat edin.

Patatesleri nişastadan arındırın

Patates, nişastalı bir sebze. Hazırladığınız incecik dilimleri nişastadan arındırmazsanız birbirlerine yapışabilirler ve istediğiniz çıtırtıyı yakalamanız imkânsızlaşır. Bu yüzden patates dilimlerini soğuk su dolu kapta 15 dakika kadar dinlendirmelisiniz.

Bu sırada baharatlı karışımı hazırlayın

Baharatların en çok yakıştığı besin, patates cipsi olabilir. Aksini düşünüyorsanız patateslerinizi sadece yağ ve tuzla da harmanlayabilirsiniz tabii ama "Ben baharatçıyım!" diyorsanız tüm baharatları, tuzu, sarımsak tozunu ve yağı derin bir kaba alıp iyice karıştırın.

Patatesler ıslak kalmamalı

Suda bekleyen patatesleri iyice yıkayın ve bir süzgece alıp bir süre daha dinlendirin. Ardından temiz bir mutfak bezi ile iyice kurutun. Nemli kalan patatesler fırında yumuşayarak istediğiniz çıtırlıktan uzaklaşabilir.

Patates dilimleri için baharatlı sos ile buluşma vakti!

Hazırlayıp bir kenara aldığınız baharatlı karışımı tekrar hafifçe çırpın ve tüm patatesleri karışımın içine alıp iyice karıştırın.

Veee cipsler fırına gidiyor!

Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serip patates dilimlerini tek tek aralıklı olarak dizin. Üst üste gelmemeleri için iki farklı tepsiye de bölebilirsiniz. Tepsilerin ilkini önceden 200°C ısıttığınız fırına atın ve bir yüzlerini 15 dakika boyunca kızartın. Ardından tepsiyi çıkarıp patatesleri ters çevirin ve arka yüzlerinin de kızarması için 15 dakika daha fırınlayın. İşte sağlıklı, çıtır çıtır patates cipsleriniz hazır!

Sonraki Haber