Bir ‘fırtına’ tuttu ligi!

Göztepe deplasmanından 3 puanla dönen Trabzonspor, zirvedeki yerini sağlama aldı. Abdullah Avcı idaresindeki bordo-mavililer, ligin yenilgisiz tek ekibi durumunda

SÜPER Lig’e Karadeniz Fırtınası damga vurdu. Ligin 10’uncu haftasında önceki akşam Göztepe’yi deplasmanda 1-0 yenen Trabzonspor, puanını 24’e yükseltti. Geçen hafta konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek zirveyi ele geçiren bordo-mavili ekip, İzmir’deki virajı da kayıpsız dönüp liderliğini pekiştirdi.

MAĞLUBİYET NEDİR BİLMİYOR

Teknik direktör Abdullah Avcı idaresindeki Trabzonspor, 2021-2022 sezonunda oynadığı 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti. Süper Lig’de namağlup konumdaki tek takım olan bordo-mavili ekip, aynı zamanda ligde 3 maçlık galibiyet serisi de yakaladı. Bu süreçte hızla üst sıralara tırmanıp zirveye yerleşen Trabzonspor; Kayserispor, Fenerbahçe ve Göztepe maçlarından 9 puanla çıktı.

Geçen sezon Abdullah Avcı’nın teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından çıkışa geçen Trabzonspor, deplasmanlarda bir başka oynuyor. Dış saha müsabakalarında Karadeniz ekibinin bileği 22 maçtır bükülmüyor. Abdullah Avcı yönetiminde oynadığı 22’nci deplasman maçında da yenilmeyen Trabzonspor, dış sahadaki 22 maçta sahadan 13 galibiyet ve 9 beraberlikle ayrıldı. İzmir’den de 3 puanla dönen bordo-mavili ekip, dış sahadaki yenilmezlik rekorunu geliştirmiş oldu.

HER MAÇTA GOLÜ VAR

Göztepe karşısında Bruno Peres, Koita, Bakasetas ve Nwakaeme gibi önemli oyuncularından yoksun olarak mücadele eden Trabzonspor, İzmir’deki zorlu atmosferde de gol bulmayı başardı. Gervinho’nun 56’ncı dakikada kaydettiği golle sonuca giden Karadeniz ekibi, bu sezon ligde çıktığı 10 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Oyuncularının ortaya koyduğu mücadeleden övgüyle bahseden Abdullah Avcı, sakatlıklara rağmen elde edilen galibiyetin önemine vurgu yaptı. Trabzon şehrinin desteğine vurgu yapan Avcı, “Son zamanlarda yakaladığımız çok iyi bir enerji var. Şehrin bize verdiği destek, kulübümüzün sağladığı imkanlar var. Umarım sonu güzel olur ama daha 10’uncu haftayı oynadık, önümüzde çok yol var” değerlendirmesini yaptı.

Lider Trabzonspor, ligde gelecek hafta Çaykur Rizespor’u konuk edecek.

Sonraki Haber