Bir garip hırsızlık: Soyacağı evi önce temizledi sonra yemek yaptı

İngiltere'de meydana gelen hırsızlık vakası duyanlara 'pes' dedirtti. Akıl almaz olayda hırsız evi soymak yerine önce temizledi, sonrasında ise yemek yaptı. Hırsızın ev sahibine bıraktığı not ise herkesi şaşırttı.

İngiltere'de filmlere konu olacak türden bir hırsızlık vakası yaşandı. 36 yaşındaki Damian Wojnilowicz, soymak için girdiği evi önce temizledi, bununla da kalmayıp üstüne bir de yemek yaptı. Herkesi şaşırtan hırsızın ev sahibine bıraktığı not ise 'pes' dedirtti.

EVİ SOYMAK YERİNE TEMİZLİK YAPMAYI TERCİH ETTİ

Damian Wojnilowicz, geçtiğimiz temmuz ayında soygun yapmak için bir eve girdi. Evin sahibi ise hırsızın çamaşır makinesindeki kıyafetleri boşaltıp ortalığı toparladığını görünce şoke oldu. Olaya dair kayıtlara geçen ifadeler bununla da sınırlı kalmadı.
Wojnilowicz, hırsızlık yapmak için girdiği evde yemek pişirip yerleri sildi. Alışveriş torbasındakileri buzdolabına yerleştirdi, çöpü döktü.
Eve giren hırsız bununla da yetinmedi, kuş yemliklerini yeniden doldurdu ve saksıları da taşıdı. Wojnilowicz bununla da yetinmeyip diş fırçalarının başlıklarını değiştirmiş, içilmiş boş bir şarap şişesini rafa kaldırmış, paspas ve kovayla da yerleri temizlemişti.
Mağdur ise beyanında şu ifadeleri kullandı:
“Suçtan iki hafta sonra yakalanana kadar, daha önce hiç yaşamadığım kadar yüksek bir endişe içinde yaşıyordum.
“Beni tanıyan biri olup olmadığını, bunun bir takip olayına dönüşüp dönüşmeyeceğini, yalnız yaşadığımı bilip bilmediğini ve hedef alınıp alınmadığımı merak ediyordum. Kendi evimde kalamayacak kadar korkmuştum ve bir arkadaşımın yanında kaldım.”

EV SAHİBİNE BIRAKTIĞI NOT ŞAŞIRTTI

Yetkililer, ev sahibine "Üzülme, mutlu ol. yemek ye" diye not bıraktığı öğrenilen 36 yaşındaki Wojnilowicz'in 22 ay hapis cezası aldığını açıkladı.

BAŞKA BİR EVE DAHA GİRMİŞ

Hırsız Wojnilowicz’in 29 Temmuz’da başka bir eve daha girdiği öğrenildi. Ev sahibinin güvenlik kamerasında Wojnilowicz’in evin önünde yürüdüğü görüldü. Hırsız burada da evdeki duşu kullanmış, kıyafetlerini yıkamış ve temizlemişti.
Ev sahibi, hırsızlıktan haberdar olduğunda kendini "hasta, dehşete düşmüş ve işe yaramaz" hissettiğini söyledi.
Wojnilowicz'in avukatı Tabitha Walker, ise müvekkilinin evsiz olduğunu, bu sebeple pek çok sorunla karşılaştığını dile getirdi. Ancak Yargıç Christian Jowett, “Bu, onların evlerine yapılmış önemli bir tecavüzdü” değerlendirmesini yaptı.
Sabit bir ikametgahı bulunmayan Wojnilowicz ise iki hırsızlık suçlamasını kabul etti. Sanığın daha önce basit saldırı, kamu düzenini bozma ve teslim olmama suçlarından dört kez mahkûm olduğu öğrenildi.

Sonraki Haber