Bir Kuşak Bir Yol Girişimi masada! EBSO Vali’ye rapor sundu

EBSO Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Yorgancılar, Bir Kuşak Bir Yol Girişimi (BRI) kapsamında İzmir Valisi Süleyman Elban’dan destek beklediklerini ifade etti.


Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Ekim ayı meclis toplantısı, İzmir Valisi Süleyman Elban’ın katılımlarıyla gerçekleşti. EBSO Meclis Başkanı H.İbrahim Gökçüoğlu yönetiminde yapılan toplantıya, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, BRI kapsamında İzmir Valisi Süleyman Elban’dan destek beklediklerini aktararka, “İzmir’e getirilecek tam ve yarı mamullerin bölgede işlenmesi ve Avrupa’ya nihai ürün olarak gönderilmesi için gerekli altyapı büyük oranda İzmir ve bölgesinde bulunmaktadır. Bu bağlamda, mevcut altyapının iyileştirilmesinin yanı sıra vergi avantajları başta olmak üzere yeni devlet destekleri ve teşvik olanaklarının tasarlanması ve işbirliği politikalarının geliştirilmesine ihtiyaç vardır” dedi.

GÜNLERCE KAPIDA BEKLİYORUZ

Vize serbestisi için gerekli olan ön koşulların 72 kriterden resmi olarak 66’sının yerine getirilmesine rağmen sanayicilerine ve çalışanların Fuar organizasyonlarına dahi gitmekte zorlandıklarını belirten Yorgancılar, “Aylarca bekletildikten sonra 5-10 günlük vize ya veriliyor ya da hiç verilmiyor. Bunların başında da yasal olmayan yollardan AB’ye olan geçişlerin artmış olmasıdır. Diğer yandan, vize alıp giden sonra iltica eden, 90 gün sınırını aşarak AB ülkelerinde kaçak yaşamaya devam eden 175 bin kişi, AB siyasetinde artan sağ eğilim ve son olarak da İsrail-Gazze savaşı. Baktığımızda, gerekçeler sağlam görünse de, iş insanları olarak bizlerin de gerekçemiz sağlam ve iş yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber