Bir parçası bile iştahı bıçak gibi kesiyor! 1 haftada 4 kilo verdiriyor…

 Sofradan yeni kalktığınız hâlde kendinizi yine mutfakta buluyor, "Yiyorum, yiyorum ama bir türlü doyamıyorum." diyorsanız bir de bunları deneyin! İşte açlığınızı bastıracak ve daha fazla yemenizi engelleyecek doğal öneriler...

Sık sık lezzetli sofralar kurup insanın sevdikleriyle keyifli vakit geçirmesinin tadı başka. Ancak aşırı yemek sonrası ortaya çıkan doymama hissi ve kilo artışı gibi sorunlar can sıkıcı olabilir. Peki, iştahı doğal yollarla kesmek için neler tüketebilirsiniz? Gelin, iştah kesen doğal yöntemlere bir göz atalım.

Bol su için

Vücudun temel ihtiyaçlarından biri olan su, iştahınızı bastırmanıza yardımcı olabilir. Acıktığınızda su içmek, kendinizi daha tok hissetmenize yardımcı olabilir. Özellikle yemekten kısa bir süre önce içilen su, hızlı şekilde mideyi doldurarak tokluk hissi yaratabilir.

Lifli gıdalar tüketin

Tam tahıllı ürünler, sebzeler, meyveler, fasulye, bezelye ve diğer baklagiller yüksek lif içeriğine sahip yiyecekler. Yüksek lifli yiyecekler de sindirimi daha uzun sürdüğü için açlık hissini azaltma ve tok tutma eğilimindedir. Bu lifli gıdaları tükettiğinizde daha uzun süre tok hissedebilirsiniz.

Yeşil çay için

Yeşil çayın vücuttaki dopamin ve norepinefrin hormonlarını etkilediği bilinir. Bu hormonlar da iştahın azalmasına ve dolayısıyla kilo vermenize yardımcı olur.

Protein tüketimini arttırın

Yüksek protein içeren besinler arasında yumurta, tavuk, kırmızı et ve balık ürünleri bulunur. Bu besinler, tokluk hissini artırarak uzun süre tok kalmanıza yardımcı olan hormonları harekete geçirir. Bu yiyecekleri tüketerek iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Zencefil tüketin

Zencefil, metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecinize katkıda bulunabilir. Aynı zamanda kan şekerini dengeler ve tokluk hissi verir.

Uykunuzu alın

Yeterli ve düzenli uyku almak, iştah kontrolünü etkileyen önemli bir faktördür. Uykusuzluk, metabolizmanın yavaşlamasına, enerji eksikliğine ve aşırı yeme eğilimine neden olabilir. Ayrıca uykusuzluk stresi artırabilir ve iştahı düzenleyen leptin ve grelindir hormonlarının dengesini bozabilir.

Yavaş yemek yiyin

Yavaş yemek yediğinizde mide beyne doygunluk sinyalini ileterek daha hızlı tok hissetmenize ve daha az yemenize yardımcı olur.

Porsiyonlarınızı küçültün

Hazırladığınız büyük porsiyon yemekler, daha fazla yemeye eğilim yaratabilir. Bunun yerine küçük porsiyonlar tercih ederek daha hızlı tok hissetmeniz ve kilo kontrolünüzü dengelemeniz mümkün olabilir.

Düzenli egzersiz yapın

Doğru ve düzenli yapılan egzersizler, tokluk hissini sağlayan hormonları artırır. Bu da kalori kaybına ve kilo vermenize yardımcı olurken aşırı yeme isteğinizi de azaltır.

Stresten uzak durun

Stres, iştah ile doğrudan ilişkili. Stres altındayken duygusal olarak daha fazla yemek yeme eğiliminde olabilirsiniz.

Sonraki Haber