Bir tekme de şanssızlığa!
TÜRKİYE Tekvando Federasyonunun 2022 faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası, 18-22 Ocak tarihleri arasında Konya'da düzenlendi. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’ndaki şampiyonada 73 ilden 632 kulübe bağlı 1559 sporcu mücadele etti.
Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası bir mücadele örneğini de yaşattı. 67 kiloda büyük kadınlar kategorisinde mücadele eden Büşra Ezgi Duman, birçok sporcuya örnek olacak bir mücadele örneği gösterdi. İlk maçında tur atlayan Duman, ikinci müsabakasını da başarıyla tamamladıktan sonra üçüncü maçında İstanbul’dan rakibi Zeynep Kaya’ya yenildi fakat 3 yıllık sakatlık döneminin ardından ilk 16’ya ismini yazdırmayı da başardı.
GENÇLİK MÜCADELESİNDE DE YER ALDI
Sakatlığı döneminde Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği ile tanışan Büşra Ezgi Duman, mücadeleci tavrını gençlik mücadelesinde de gösterdi. Beden Eğitimi Yüksek Okulu okumak istediği süreçte sakatlığı nükseden Duman’ın yanında partisi ve gençlik örgütü vardı. Girmek istediği üniversitelerin mülakatlarına sakatlıklarından ötürü katılamayan Duman, Vatan Partisi’nin yöneticilerinin yönlendirmesiyle Denizli Pamukkale Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü okudu. Ameliyatları sürecinde de partisi yanındaydı. Büşra da hem ameliyat hem de üniversite eğitimi döneminde çok önemli görevler alarak gençlik mücadelesine katkılarda bulundu. Öncü Gençlik mücadelesinde önemli bir yer tutan kader birliği yapma kavramı Büşra Ezgi Duman’ın son 6 yıllık yaşamının içinde vücut buldu. Duman, yeni görevler ve yeni başarılarla, mücadele ile önüne geçeceği hedefler koymaya devam ediyor.
‘DAHA İYİSİ DE OLACAK’
Konya’da düzenlenen turnuva sonrası konuşan Büşra Ezgi Duman, şampiyona ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Dizimden 2 kere ameliyat geçirdim. Zorlu geçen süreçlerin sonunda da 4 sene aradan sonra ayağımı tekrardan tatamiye bastım ve ilk 16'ya ismimi yazdırdım. Daha iyi noktada olmak için çalışmalarıma devam edeceğim. En zor günlerimde mücadelenin merkezinde, süreçler nasıl sıraya konur ve nasıl atlatılır bunu örgütlü mücadele ile öğrendim. İyi ki 'Öncüler' var.”