Bir tutam eklerseniz asla bayatlamıyor: Lokmalık tuzlu kurabiye tarifi

Aniden gelen misafirlere ikram edebileceğiniz, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Kavanozda uzun süre bayatlamadan saklayabileceğiniz, içindeki mahlebin kokusuyla iştah açan, lokmalık ve susam kaplı bu enfes kurabiye deneyenlerden kesinlikle tam not alıyor. 

Hazırlaması son derece pratik olan bu çay güzeli kurabiyelerden bol bol yapıp, canınız her istediğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Tek lokmalık oluşu cazibesini artırırken, susamlı oluşu bir nebze simit tadı da veriyor. Şimdiden ellerinize sağlık diyor ve hazırsanız tarifimizin ayrıntılarına geçiyoruz..

LOKMALIK TUZLU KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 125gram margarin veya tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

LOKMALIK TUZLU KURABİYE HAZIRLANIŞI

1- Kurabiyenin hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir kaba alın.

2- Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

3- Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ayrı bir kapta karıştırdığınız pekmezli suya batırın.

4- Pekmezli suya batırdığınız minik hamurları susama bulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.

5- Önceden ısıttığınız180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ardından fırından alıp soğumasını bekleyin.

6- Kurabiyeleriniz tamamn soğuduktan sonra kavanozlara doldurun. Ağzı kapalı bir şekilde istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Sonraki Haber