Birçok hastalığa şifa oluyor! Sindirim sistemine ve beyin sağlığına çok iyi geliyor…

Tarçın, kurabiyeden pastaya, kahveden şerbete kadar birçok farklı tariflerde kullanılır. Tariflerin gizli hazinesi olan tarçın, içerdiği zengin bileşenler sayesinde vücuda inanılmaz fayda sağlıyor. Peki, o faydalar neler? 

Tarçın geçmişten günümüze kadar atıştırmalıklarda, içeceklerde ve yemeklerde kullanılan eşsiz bir baharat. Peki, tarçının aslında sağlık açısından şaşırtıcı faydalara sahip olduğunu biliyor muydunuz? İşte, o faydalar...

Metabolizmanızı hızlandırın

Tarçının kan dolaşımını iyileştirme ve vücudu ısıtma etkisine sahip bir baharat. Vücudunuzdaki kan dolaşımının artması vücut ısınızın da artmasını ve metabolizmanızın hızlanmasını sağıyor. Metabolizmanız ve vücut ısınız artarsa ​​bağışıklığınız da güçleniyor. Tarçını özellikle soğuk kış aylarında tercih ederek vücudunuzu çeşitli hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.

Güçlü antioksidan kaynağı olduğunu unutmayın

Tarçın, güçlü antioksidan etkilere sahip bileşenler içerir. Hatta çeşitli baharat türleri ile karşılaştırıldığında antioksidan etkisinin çok yüksek olduğu söylenebilir. Ayrıca tarçın, yaşlanma ve stres nedeniyle kolayca zarar gören kılcal damarları korur ve onarır. Bu nedenle pek çok kişi yaşam tarzıyla ilişkili hastalıkları ve yaşlanma karşıtı etkileri önleme umuduyla tarçın kullanır.

Kan şekerinizi dengeyin

Tarçın, kronik insülin direncini olumlu yönde etkilemesi ve kan şekeri seviyesini dengelemesiyle de dikkat çeken bir baharat. Kandaki glikoz seviyesini dengeleyip vücuttaki fazla yağ ve sıvının atılmasını sağlar. Bu yönüyle özellikle şeker hastaları için şifa niteliği taşır.

Beyninizi koruyun


Alzheimer ve parkinson hastalıkları günümüzde yaş fark etmeksizin sağlığımızı tehdit edebilen bir hastalık. Daha çok beyni hedef alan bu hastalıklar karşısında tarçının koruyucu etkisi bulunur. Tarçın; stresi azaltıp kasları rahatlatır, kan akışını düzenleyip vücudu hastalıklardan korur. Bu yönüyle tarçının nöronların korunmasında olumlu etkiye sahip olduğu söylenebilir.

Bağırsak sağlığınızı destekleyin

Probiyotik özelliği olan tarçın, bağırsaklardaki bakteri dengesinin yeniden sağlanmasına yardımcı olur. Tarçını düzenli ve yeterli miktarda kullanmak sindirim sağlığının desteklenmesine ve sindirim sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olur.

Fazla tüketmemeye özen gösterin

Tarçının fazla tüketilmesi kan şekerinizin normal seviyenin altına düşmesine neden olabilir. Ayrıca hamilelik, alerji veya sürekli ilaç kullanımı gibi durumlarda uzman görüşü almadan tarçın kullanılmaması tavsiye edilir.

Sonraki Haber