Birkaç tane yemek bile iyi geliyor! Kanserle savaşıyor ve bağırsakları tertemiz yapıyor…

Yaz mevsiminde yetişen ve rengiyle dikkat çeken mürdüm eriği, çeşitli tariflere renk katmasının yanı sıra çok sayıda vitamini içinde barındırıyor. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinen mürdüm eriğinin daha pek çok faydası bulunuyor. Gelin, mürdüm eriğinin yararlarına bakalım.

Taze biçimde tüketilebilen mürdüm eriğinin tatlı ve ekşi bir tadı vardır. Diğer erik türlerine göre daha kalın bir et yapısına sahip olan mürdüm eriğini dondurarak aylar boyunca saklayabilirsiniz. Dilerseniz güneş ışığı altında bu meyveleri kurutabilir ve raf ömrünü uzatabilirsiniz. Mürdüm eriğini kullanarak marmelat ya da reçel de hazırlayabilirsiniz. Kahvaltılarda yulaf lapasına eklenebilen mürdüm eriğinin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Sindirimi kolaylaştırır

İçinde bol miktarda lif bulunan mürdüm eriği kalın ve ince bağırsak faaliyetlerinin daha rahat gerçekleşmesine olanak tanır. Kabızlık sorunuyla mücadele ederken lifli meyveler tüketmeniz faydalı olabilir. Bu noktada özellikle mürdüm eriğini tercih edebilirsiniz.

Bağışıklık sistemini destekler

Mürdüm eriği C vitamini açısından zengin bir meyve. Vücutta depolanmayan C vitaminini her gün belli oranda tüketmeniz tavsiye edilir. Öğünlerinize doğru oranda mürdüm eriği ekleyerek günlük C vitamini ihtiyacınızın belli bir kısmını karşılayabilirsiniz.

Kötü huylu hücrelerle savaşır

Bol miktarda antioksidan içeren mürdüm eriği, serbest radikal olarak isimlendirilen kötü huylu hücrelerin temizlenmesine yardımcı olabilir.

Mineral ihtiyacınızı karşılar

Mürdüm eriği, C vitamini haricinde kalsiyum ve potasyum da içerir. Kemik ve cilt sağlığı için oldukça önemli olan bu mineralleri doğal kaynaklardan edinmek için mürdüm eriğini tercih edebilirsiniz. Potasyum açısından zengin olan bu meyve, kalp sağlığının korunmasına da yardımcı olabilir.

Kansızlığın etkilerini hafifletir

Demir eksikliği olarak bilinen kansızlık sorununu çözerken mürdüm eriğinden yardım alabilirsiniz. Mürdüm eriğinin posasında ve suyunda yer alan demir elementi sayesinde anemi gibi hastalıklarla daha kolay mücadele edebilirsiniz.

Göz sağlığı açısından faydalıdır

A vitamini bakımından zengin olan mürdüm eriği uzun vadede göz sağlığının korunmasına da destek olabilir. Ek olarak bu meyve kalori açısından makul bir seviyede yer aldığı için kilo kontrolünün sağlanmasına katkı sağlayabilir.

Sonraki Haber