Alışılmışın dışında enfes lezzet! Bisküvili tavuk göğsü tarifi...

Osmanlı mutfağından bugüne kadar gelen tavuk göğsü, tadı ve görüntüsüyle vazgeçilmezler arasında. Beş çayı sohbetlerini tatlandıran tavuk göğsünün yalancısını hazırlamak çok pratik…

Mutfağımızın en şahsına münhasır tariflerinden olan tavuk göğsü tatlısını neredeyse herkes çok sever. Ama yapılışı oldukça meşakkatli olan bu tatlıyı canınız çektiğinde, süper bir alternatifi var, hem de bisküvili, hem de sunumu pek şık. Kolay sütlü tatlı tariflerinden biri olan nefis mi nefis bisküvili tavuk göğsü tarifimize davetlisiniz!

Oldukça pratik bir tarif olan bisküvili tavuk göğsü tatlısı, kıvamı ve leziz tadıyla en sevdiklerinizden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Süt, şeker ve bisküvi hazırsa, başlıyoruz. ''Bisküvili tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır?'' diyenleri hadi yapılış adımlarına alalım. Afiyetler olsun şimdiden.

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket petibör bisküvi
1 litre süt
125 gram tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Vanilya yerine limon ya da portakal kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Unu kavururken yakmamaya özen gösterin, bunun için sürekli karıştırmalısınız. Aksi takdirde, un yanarsa tatlının rengi koyu olacaktır.

BİSKÜVİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin bir tencereye tereyağını alın ve tereyağı erir erimez üstüne unu ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla kavurmaya başlayın.

Unun kokusu çıkana kadar hiç ara vermeden yaklaşık 4 dakika kavurun.

Un iyice kavrulduktan sonra, sütü azar azar ilave edin ve tel bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırın.

Sütü ekledikten sonra içine toz şekeri de ekleyin ve iyice koyu bir kıvam alıp, göz göz kaynamaya başlayana dek karıştırın.

Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın, vanilyayi ekleyin ve bir mikser yardımıyla yaklaşık 2 dakika boyunca çırpın.

Kare bir borcamın tabanına, 1 sıra sade petibör bisküvi dizin, ardından üstüne bisküvileri örtecek kadar muhallebi gezdirin.

Muhallebinin üstüne bu sefer 1 sıra kakaolu petibör bisküvi dizin ve tekrar muhallebi gezdirin.
Bu şekilde 1 sıra sade bisküvi ve muhallebi, 1 sıra kakaolu bisküvi ve muhallebi olacak şekilde tüm muhallebiyi bitirin.

En üst kata da muhallebiyi döktükten sonra kalan bisküvileri robotta un haline gelene dek çekin ve tatlınızın üstünü bu bisküvi kırıntılarıyla dilediğiniz gibi süsleyin.

Buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber