Biz bu değiliz çok daha iyisini yapabiliriz!

A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi'ne kötü başladı. Macaristan'a 1-0 yenilen ay-yıldızlılar, oyunun büyük bölümünde kontrolü rakibine kaptırdı, hücumda üretim sıkıntısı yaşadı. Ancak milli takımımızın potansiyeli yüksek ve toparlanırsak bu mağlubiyet ufak bir' yol kazası'ndan ibaret kalabilir.

UEFA Uluslar B Ligi 3'üncü Grup'taki macerasına Macaristan maçı ile başlayan A Milli Futbol Takımımız, 1-0 kaybettiği karşılaşmanın büyük bölümünde vasatı aşamadı. 90 dakikanın başlangıç düdüğü ile birlikte galibiyeti daha çok isteyen ve hücumda daha üretken tarafın Macaristan olduğu görüldü. Macarlar, özellikle Holender ve Szoboszlai liderliğinde pozisyonlar üretirken, ilerleyen bölümde ay-yıldızlılar top hakimiyetini sağlasa da üçüncü bölgede cılız kaldı.

KAYBETMEME ALIŞKANLIĞINI KORUMAK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle 2021'e ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden milli futbolcularımız, eleme grubunda oynadığı 10 maçta yalnızca 1 kez yenilmişti. Milliler, özellikle her iki Fransa maçında oynadığı muhteşem futbolla Avrupa'nın gündemine oturmuştu.

UEFA Uluslar Ligi'nin Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası Elemeleri kadar önemli olduğunu söylemek güç. Bununla birlikte, her ne kadar turnuvalara katılım anlamında 'tali' bir yol olsa da yeni yeni kök salmaya başlayan "kaybetmeme alışkanlığını" Uluslar Ligi'nde de korumak oldukça önemli.

ukça önemli. Bu doğrultuda baktığımızda, hem teknik heyetin hem de oyuncularımızın Macaristan maçına yeterli özeni gösterdiğini söylemek güçtü. Takımımızı isim isim değerlendirmekten de öte, 90 dakika boyunca olgunlaştırabildiğimiz atak sayısının bir elin parmaklarını geçmediği görüldü. Belli başlı denemelerimiz ise gelişigüzel şut tercihleri dolayısıyla sonuca dönüşmedi.

ŞENOL GÜNEŞ DE KABUL ETTİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de Macaristan maçının ardından yaptığı açıklamada oyunumuzun iyi sinyaller vermediğini belirtti. Maçın beklentilerin aksine bir senaryoda geçtiğini aktaran Güneş, "Farklı oyuncuları oynatmak istedim ama düşündüğümüz oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Birkaç oyuncu üzerinden olumsuz konuşarak kendimizi sıyıramayız. Rakip bizden daha istekliydi, daha iyiydi. Kıran kırana maç yapmak istiyorduk ama olmadı" dedi.

Güneş, rakibin de hakkını teslim ederek, "Macaristan grubun en zayıf takımı gibi görünmesine rağmen bu galibiyetle moral buldu. Daha dirençli, daha savaşçıydılar" değerlendirmesinde bulundu.

POTANSİYELİMİZ ÇOK DAHA BÜYÜK

Milli takımımızda yeni jenerasyonun en önemli özelliği savaşçı ve inatçı karakteri. Bu karaktere yetenekli ayaklarımızın üretimi de eklenince Avrupa Futbol Şampiyonası’na doğrudan katılım hakkı elde etmiştik. Yarın oynanacak Sırbistan maçında tüm takımın öncelikle hatırlaması gereken husus, bize zaferler kazandıran bu kimliğimiz. Sonrasında da doğru 11 ve hücumda eş güdüm. Bu üç etken birleştiğinde, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

SIRBİSTAN MAÇINA BELARUSLU HAKEM

A MiLLi Futbol Takmımzın UEFA Uluslar B Ligi 3'üncü Grup'ta Sırbistan ile yarın deplasmanda oynayacağı karlamayı Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Aleksei Kulbakov'un yardmcılıklarn aynı ülkeden Dmitri Zhuk ve Oleg Maslyanko yapacak. Karşılamanın dördüncü hakemi ise Viktor Shimusik olacak. Ay-yılıdızlılarn Sırbistan ile oynayacağı müsabaka TSİ 21.45'te Rajko Mitic Stad'nda oynanacak.

Sonraki Haber