‘Bize bir tehdit oluşturmuyor’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna ve Moldova'ya "aday ülke" statüsü vermesi kararının Rusya için tehdit ve risk oluşturmadığını belirterek "AB’nin davranışlarını ve attığı adımları takip edeceğiz." dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'yü ziyaret eden Lavrov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. İkili ilişkilere değinen Lavrov, Azerbaycan ile uluslararası bilgi güvenliğinin sağlanması alanında işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirtti. Lavrov, "AB, NATO gibi askeri siyasi bir örgüt değil. Bu yönde pozisyon sergiliyoruz. Bu nedenle NATO'dan ziyade AB’nin arzu eden herhangi bir ülke ile ilişki geliştirmesi, bizim için herhangi bir tehdit ve risk oluşturmuyor. Bunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de teyit etti." dedi

Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınırların belirlenmesine yönelik müzakerelerin yeniden başlatılması gerektiğini vurgulayarak iki ülkenin de bu konuda istekli olduğunu, bu konuda Moskova’da yapılacak toplantı için hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Ayrıca Lavrov, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşmasının imzalanması sürecine destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Karabağ meselesine ilişkin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nun faaliyetlerine değinen Lavrov, "bu grubun faaliyetlerinin ABD ve Fransa’nın inisiyatifiyle durdurulduğunu" belirtti.

Sonraki Haber