‘Bizim Yunus’un ilk etkinliği yapıldı

Şef Tuluğ Tırpan yönetimindeki 74 kişilik orkestra ve koro eşliğinde sahnelenen ‘Bizim Yunus Yılı’nın, ilk etkinliği ‘Yunus: Aşka Yolculuk’ programı, TRT Müzik kanalı ile Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesaplarından izleyiciyle buluştu

Müzikal, şiirsel ve görsel unsurları birleştirerek hazırlanan programda, Kubat ve Ferman Akgül tarafından hazırlanan yeni besteler, aranjörler Mehmethan Dişbudak, Taşkın Sabah, Tuluğ Tırpan, Sertan İpek ve Yağmur Sarıgül tarafından yeniden düzenlenen ilahiler, Prof. Ekrem Demirli tarafından yazılıp Kenan İmirzalıoğlu tarafından seslendirilen metinler ile bu proje için özel olarak üretilen video animasyonlar yer aldı. Yunus Emre'nin vefatının 700'üncü yılı, 2021 UNESCO anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınırken, Türkiye'de de Yunus Emre'nin insanlığa ortak bir değer olarak takdim edilmesi ve hatırlatılması amacıyla 2021 yılının "Bizim Yunus Yılı" olarak anılması kararlaştırılmıştı. "Bizim Yunus Yılı"nın ilk etkinliği olan "Yunus: Aşka Yolculuk" programında, "Ol dost bize gelmez ise", "Ben yürürüm yane yane", "Şol cennetin ırmakları", "Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni", "Hak bir gönül verdi bana", "Sordum Sarı Çiçeğe" gibi Yunus Emre'nin unutulmaz eserleri icra edildi.

TÜRK MÜZİĞİ AĞIRLIKTA

Orkestrasyonları, daha önce Cumhurbaşkanlığı himayesinde Hierapolis Antik Kentinde yapılan, “senfonik Türk” müziği konserinden farklı olarak, daha çok Türk müziği enstrumanları ve modern altyapı enstrumanları kullanılarak yapılan ‘Bizim Yunus’ etkinliğindeki konserde, görsel efektlerin de etkili biçimde kullanılması dikkat çekti.

Sonraki Haber