Blinken, İsrail'i Yahudi yerleşimci şiddetine karşı uyardı

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere uyguladığı şiddet artıyor. İsrail ordusunun bölgedeki etkinliğinden cesaret alan yerleşimciler, yerel halka karşı silahlanıyor. ABD Dışişleri Bakanı Blinken 'şiddetin durdurulması' için İsrail'e çağrıda bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 200 Filistinli hayatını kaybetti. Yerleşimciler, silahlanarak ve İsrail askerlerinin sağladığı korumadan faydalanarak Filistinlilere şiddet uyguluyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, eski İsrail Savunma Bakanı ve şu an "savaş kabinesi" olarak adlandırılan "Acil Durum Hükümeti"nin üyesi Benny Gantz ile konu üzerine bir telefon görüşmesi yaptı.

'YERLEŞİMCİ ŞİDDETİNİ DURDURUN'

ABD'den yapılan açıklamaya göre Anthony Blinken, Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddetinin durdurulması için çağrıda bulundu. Açıklamada, "Bakan Blinken, yerleşimcilerin aşırıya kaçan şiddetinin artan seviyeleriyle mücadele etmek de dahil Batı Şeria'da gerilimin azaltılması için kesin adımlar atılmasının önemini vurguladı." ifadesine yer verildi.

'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM'

Ayrıca Blinken'ın görüşmede “ABD'nin iki devletli çözüm”den yana olduğunu bir kez daha dile getirdiği kaydedildi.

Sonraki Haber