BM Genel Sekreteri Guterres: Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e Gazze'ye insani yardım erişimi sağlaması, Hamas'a da rehineleri serbest bırakma çağrısında bulundu. Guterres, "Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" değerlendirmesini yaptı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Orta Doğu'da uçurumun eşiğindeyiz" diyen Guterres, İsrail ve Hamas'a çağrıda bulundu.

7 Ekim'de Filistin Direniş Örgütleri, İsrail işgaline karşı Aksa Tufanı operasyonu başlattı. Operasyon üzerine İsrail güçleri Gazze Şeridi'ni ablukaya aldı. İsrail'in saldırıları sonucunda yüzlerce insan hayatını kaybetti. İsrail güçleri Gazze'ye insani yardım yapılmasını da engelliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "İsrail, Gazze'deki sivillere insani yardım sağlamak için acil ve engelsiz erişim sağlamalı" ifadelerini kullandı.

Guterres, Gazze'de su, elektrik ve diğer temel ihtiyaçların tükendiğinin altını çizerek, BM'nin Mısır, Ürdün, İsrail ve Batı Şeria'da depoları bulunduğunu, birkaç saat içinde buradaki ürünleri nakledebileceğini aktardı.

Sonraki Haber