BM Genel Sekreteri'nden İsrail'e ateşkes çağrısı

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösteren Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'İnsani ateşkes sağlanmalıdır' dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Gazze halkının önemli bir kısmı Refah Sınır Kapısı'na sıkışmış durumda ve gidecek yerleri yok. İsrail'in güvenli olduğu gerekçesiyle insanları ittiği Refah'a yönelik saldırısını savaş suçu olarak görüyor musunuz?” sorusuna yanıt verdi.

Guterres, Filistinlilerin yarısının Refah'a itildiğini doğrulayarak Gazze halkının oraya gitmek istediği için gitmediğini, mecbur bırakıldıklarını ifade etti. “Han Yunus ve Gazze'nin diğer taraflarında gördüğümüz korkunç trajedi, Refah'ta da olmadan insani ateşkes sağlanmalıdır” diyen Guterres, “Ben her zaman İsrail'in güvenlik ve barış içinde yaşamasını destekleyeceğim. Yahudi düşmanlığıyla her zaman kararlı şekilde savaştım ancak Filistin halkının da kendi devleti olması ve işgalin sonlanması için de kararlı şekilde çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Sonraki Haber