Boğazları tehdit eden Ukrayna mayınlarıyla ilgili Hulusi Akar'dan açıklama geldi

Ukrayna'nın limanlarına yerleştirdikten sonra kontrol edememesinden dolayı Karadeniz'e açılan mayınlar tehlike yaratmaya devam ediyor. Mayınlar İstanbul Boğazı'na kadar gelebilir. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mayın tehdidiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukrayna'nın dikkatsiz bir biçimde yaptığı mayınlama çalışması, tüm Karadeniz'i tehdit etmeye başladı. Kontrolden çıkan serseri mayınların İstanbul Boğazı'nı da tehdit ettiği belirtiliyor.

Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Bakan Akar, “Öncelikle gelen bilgileri tetkik ve koordine ediyoruz. Bazı mayınların sürüklendiğine yönelik ifadeler var. Her ihtimale karşı uçaklarımız, helikopterlerimiz, fırkateynlerimiz dahil gözetlemek suretiyle takip ediyoruz. Mayın avlama gemilerimiz, helikopterlerimiz, İHA’larımız bunların peşinde...” dedi.

"GEREKİRSE PATLATIRIZ"

Akar, "mayınlar boğazlara yaklaşırsa ne olacak?" sorusuna ise “İnşallah bir kaza bela olmadan onlar kendilerini imha eder veya biz görür, mayın avlama gemimizle tahrip ederiz...” cevabını verdi.

Sonraki Haber