Bol gollü şölen vakti!

UEFA Avrupa Ligi vizesi almaya çok yakın olan Fenerbahçe, deplasmanda 2-0 kazandığı maçın rövanşında Austria Wien’i konuk edecek. Temsilcimiz bu akşam seyircisi önünde tur bileti alması durumunda Avrupa Ligi gruplarına yükselmeye hak kazanacak.

HEM Süper Lig hem de Avrupa kulvarında başarı elde etmeyi hedefleyen Fenerbahçe, son dönemdeki çıkışını sürdürmek istiyor. Süper Lig’de 3 haftaya 13 gol sığdıran ve liderlik koltuğuna oturan Sarı Kanaryalar, UEFA Avrupa Ligi bileti almak için bu akşam play-off turu rövanş maçına çıkacak. Sarı-lacivertli temsilcimiz, ilk maçta 2-0 yendiği Austria Wien’i Kadıköy’de konuk edecek. Ülker Stadı’nda oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak müsabakayı İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek.

TUR ÇANTADA KEKLİK

50 bin taraftarı önünde oynayacak Fenerbahçe’ye UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak için her türlü galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 1 farklı mağlubiyetler de yetecek. Konuk ekibin 2 farklı kazanması durumunda ise maç uzatmalara gidecek. Wien lehine 2 farklı skor uzatma devrelerinde de değişmezse sonucu seri penaltı atışları belirleyecek.

Wien’in tur atlaması için Avusturya temsilcisine 3 veya daha farklı galibiyetler gerekiyor.

KING VE ARDA KADROYA DÖNÜYOR

Fenerbahçe’nin tecrübeli hücum oyuncusu Joshua King’in, Austria Wien karşısında maç kadrosunda olması bekleniyor. Deplasmanda oynanan müsabakada kas yorgunluğu sorunu yaşayan ve ligde Adana Demirspor karşısında riske edilmeyen 30 yaşındaki oyuncu, teknik direktör Jorge Jesus’un şans vermesi durumunda görev yapabilecek. Sarı-lacivertlilerin genç oyuncusu Arda Güler de Austria Wien karşısında forma giyebilecek. Ligde oynana Adana Demirspor müsabakasında ailevi sebeplerle kadroda yer alamayan Arda, Austria Wien maçında yeniden formasına kavuşacak.

Temsilcimizde, Jorge Jesus’un belirlediği 23 kişilik kadroda şu futbolcular bulunuyor: Altay Bayındır, Osman Ertuğrul Çetin, İrfan Can Eğribayat, Bright Osayi-Samuel, Attila Szalai, Mauricio Lemos, Gustavo Henrique, Luan Peres, Ezgjan Alioski, Filip Novak, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Willian Arao, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, Miguel Crespo, Arda Güler, Lincoln Henrique, Diego Rossi, İrfan Can Kahveci, Joshua King, Enner Valencia ve Serdar Dursun.

AVRUPA’DA 246’NCI KEZ

Fenerbahçe, Austria Wien maçıyla Avrupa kupalarında 246’ncı karşılaşmasına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, bugüne dek Avrupa kupalarında oynadığı 245 müsabakada 89 galibiyet, 53 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 308 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 357 gol gördü. Sarı-lacivertli temsilcimiz, eski adıyla UEFA Kupası, yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi’nde ise 128’inci maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler daha önce bu kulvarda oynadığı 127 müsabakada 54 galibiyet, 31 beraberlik ve 42 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 173 gol gönderirken, kalesinde 161 gol gördü.

Sonraki Haber